Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika dospělých - PVČ (KPG / 0311)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 0311 - Pedagogika dospělých - PVČ, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení základních pojmůDospělý v andragogiceZákladní směry ve vzdělávání dospělýchKurikulum ve vzdělávání dospělýchTeorie učení dospělých a specifika tohoto procesu.Vnitřní a vnější podmínky učení.Požadavky na vyučovací proces ve vzdělávání dospělých.Výzkumné metody pedagogiky dospělých.

Získané způsobilosti

Posluchači získají přehled o základních pojmech a otázkách spojených s výchovou a vzděláváním dospělých. Získají znalosti o zákonitostech procesu učení a s ním souvisejících psychosociálních a fyziologických aspektů.

Literatura

HARTL, P. Kompedium pedagogické psychologie dospělých. Praha: Karolinum 1999, 1999. BENEŠ, M. Úvod do andragogiky. Praha: FF UK,, 1997. BENEŠ, M. Andragogika, filozofie-věda. Praha, Eurolex Bohemia, 2001. ŘÍČAN, P. Cesta životem. Praha: Portál, 2000. JOCHMANN, V. Encyklopedický slovník pedagogiky dospělých. Teze. Olomouc, 1992. PRŮCHA, J. Přehled pedagogiky. Praha: Portál, 2000. ČÁP, J., MAREŠ, J. Psychologie pro učitele. Praha: Portál, 2001. ŠVANCARA, J. Psychologie stárnutí a stáří. Praha, 1983. ŠIMEK, D. Základy andragogiky. Olomouc: FF UP, 1996. BENEŠ, M., HEIMOVÁ, H. Základy andragogiky. Praha, FF UK, 1997.

Požadavky

Minimálně 80 % aktivní účast na výuce, zpracovat seminární práci formou návrhu na vzdělávací kurz pro dospělé (na libovolné téma), závěrečné ústní zkoušení.

Garant

PhDr. Ing. Ivan Bertl

Vyučující

PhDr. Ing. Ivan BertlPhDr. Ing. Ivan Bertl