Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciálně pedagogická diagnostika (KPG / 4263)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 4263 - Speciálně pedagogická diagnostika, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Diagnostika školních dovedností (diagnostika jazykových schopností a dovedností,diagnostika čtení a psaného projevu, diagnostika matematických schopností a dovedností).Diagnostika školní zralosti, specifika jedince se speciálními vzdělávacími potřebami.Diagnostika specifických poruch školních dovedností (specifických poruch učení).Diagnostika chování žáka a možnosti speciální pedagogiky u jedinců s problémy v chování.Speciálně pedagogická diagnostika hry.Speciálně pedagogická diagnostika kresby.Diagnostika vztahů ve školní třídě.Individuální vzdělávací plán (význam IVP a jeho tvorba).Kariérové poradenství u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.Integrace žáka z cizojazyčného prostředí v základní školeŽáci se sociálním znevýhodněním (vzdělávání, diagnostika, poradenství).

Získané způsobilosti

Posluchači získají přehled a praktické znalosti potřebné k práci s diagnostickými metodami a postupy, využívanými aktuálně v praxi speciální pedagogiky v rámci edukace a rozvoje osob se speciálními vzdělávacími potřebami.

Literatura

SVOBODA, M., KREJČÍŘOVÁ, D., VÁGNEROVÁ, M. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-566-0.HRABAL, V. st., HRABAL, V. ml. DIAGNOSTIKA. Pedagogickopsychologická diagnostika žáka s úvodem do diagnostické aplikace statistiky. Praha: UK, 2004. ISBN 80-246-0319-5.Matějček, Z. Dyslexie, specifické poruchy čtení. Jinočany: H&H, 2007. Eysenckovy dotazníky EPQ - R, IVE, B - J. E. P. I. Bratislava: Psychodiagnostika, 1989. HADJ MOUSSOVÁ, Z. ET AL. Pedagogicko psychologické poradenství I, vybrané problémy. Praha: UK, 2005. ISBN 80-7290-215-6.FISCHER, S., ŠKODA, J. Speciální pedagogika. Edukace a rozvoj osob se somatickým, psychickým a sociálním znevýhodněním. Praha: TRITON, 2007. ISBN 978-80-7387-014-0.ZVOLSKÝ, P., ET AL. Speciální psychiatrie. Praha: Karolinum, 1996. Vybrané testy Psychodiagnostika Brno s.r.o.

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

PhDr. Slavomil Fischer, Ph.D. MBA