Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci (KPG / 4421)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 4421 - Seminář k bakalářské práci, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Typy kvalifikačních prací. Volba vhodného tématu bakalářské práce s ohledem na profil absolventa studijního oboru.- Postup při zadávání bakalářské práce, řády, směrnice, příkazy a nařízení vztahující se ke kvalifikačním pracím.- Úloha, role a kompetence vedoucího práce a konzultantů.- Bibliografická citace, různé druhy citačních norem, jejich používání v praxi.- Formální náležitosti bakalářské práce - typografická úprava (texty, tabulky, obrázky, grafy atd.)- Teoretická část bakalářské práce, kritická analýza informačních zdrojů.- Práce s informačními zdroji, problematika plagiátorství a ochrany proti plagiátorství.- Metodologické aspekty kvalifikační práce - výzkumný problém a jeho typy, cíle, koncepce výzkumného designu.- Kvalitativní a kvantitativní metodologické přístupy, nejčastější typy výzkumů realizovaných v bakalářských pracích.- Výzkumné metody, výzkumné techniky a konkrétní výzkumné nástroje.- Výběr výzkumného vzorku, typy výběrů, možnosti a meze využití různých typů výběrů v bakalářských pracích.- Zpracování dat a jejich prezentace v bakalářské práci, interpretace získaných dat a diskuse zjištěných výsledků.- Závěr bakalářské práce a formulace doporučení pro praxi.- Analýza nejčastějších chyb v bakalářských pracích.

Získané způsobilosti

Student charakterizuje cíl, smysl a poslání bakalářské kvalifikační práce, vytvoří zadání kvalifikační práce podle požadavků daných vnitřními předpisy UJEP, vytváří bibliografické citace různých informačních zdrojů dle platných norem, charakterizuje zásady pro tvorbu kvalifikační práce, samostatně pracuje s odbornými zdroji. Student je schopen zvolit vhodnou metodu sběru dat a jejich analýzy. Dokáže odůvodnit důležitost volby konkrétního tématu.

Literatura

SYNEK, M., SEDLÁČKOVÁ, H., SVĚTLÁ, D. Jak psát diplomové a jiné písemné práce. Praha: VŠE, 2002. nullKUBÁTOVÁ, H., ŠIMEK, D. Od abstraktu do závěrečné práce: jak napsat diplomovou práci ve společenskovědních a humanitních oborech: praktická příručka. Olomouc: UP, 2007. ISBN 978-80-244-1589.SKUTIL, M. Základy pedagogicko-psychologického výzkumu pro studenty učitelství. Praha: Portál, 2011. ISBN 978-80-7367-778-7.HOLOUŠOVÁ, D., KROBOTOVÁ, M. Diplomové a závěrečné práce. Olomouc: UPOL, 2002. KAPOUNOVÁ, J. Formální úprava diplomové práce. 1.vyd. Ostrava: OU, 1998. 1998. ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách: několik zásad pro začátečníky, Praha: Sociologické nakladatelství, 2055, 209s, ISBN 80-86429-7.

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

doc. PhDr. Jiří Škoda, Ph.D.