Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy pediatrie (KPG / 6039)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 6039 - Základy pediatrie, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Naléhavé situace v dětském lékařství ( poruchy vědomí, záchvatovité stavy, neuroinfekce, záněty hrtanu, anafylaktický šok, astmatický záchvat, otravy, úrazy ), kardiopulmonální resuscitace, rodina a její poruchy, náhradní rodinná péče, týrané dítě, školní selhání. Volba povolání. Psychosomatické choroby, deprese, toxikomanie, agrese dětí, mentální retardace, dětská mozková obrna, mozková dysfunkce, alergie, základní onemocnění trávicího, endokrinního, urogenitálního, pohybového a krevního systému. Úvod do neonatologie, nejčastější vrozené vývojové vady.

Získané způsobilosti

Student získá způsobilost orientace v nejzávažnějších a současně nejčastějších onemocněních dětského věku, se kterými se u svých žáků může setkat.

Literatura

O ´Callaghan, C., Stephenson, T. Pediatrie do kapsy. Praha: Grada Publishing, 2005. Hrodek, O., Vavřinec, J. Pediatrie. Praha: Galén, 2002.

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

MUDr. Jaroslav Škvor, CSc.

Vyučující

MUDr. Jaroslav Škvor, CSc.