Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Raná péče (KPG / 6060)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 6060 - Raná péče, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika rané péčeTypy rané péče a její poskytovateléSystém komplexního programu péčePORTAGE jako alternativa k systému rané péčeHarmonogramy rané péčePraktické činnosti v rané péči

Získané způsobilosti

Na základě získaných kompetencí je student schopen na základě analýzy základních potřeb individuální rodiny posilovat rodinu, využívat jejích přirozených zdrojů tak, že i dítě s postižením může vyrůstat a prospívat v jejím prostředí.

Literatura

Květoňová - Švecová, L. Edukace dětí se speciálními potřebami v raném a předškolním věku. Brno, Paido, 2004. Dittrichová, J., Papoušek, M., Paul, K. a kol. Chování dítěte raného věku a rodičovská péče. Praha, Grada, 2004. Špatenková, N. a kol. Krizová intervence pro praxi. Praha, GRADA, 2004. Sobotková, D., Dittrichová, J. a kol. Narodilo se s problémy a co bude dál?. Praha, Grada, 2003. Gregora, M. Péče o dítě od kojeneckého do školního věku. Praha, Grada, 2002. Matějček, Z. Prvních 6 let ve vývoji a výchově dítěte. Praha, Grada, 2005. Bacus, A. Vaše dítě ve věku od 1 do 3 let. Praha, Portál, 2003. LANGMEIER, J., KREJČÍŘOVÁ, D. Vývojová psychologie. Praha: Grada Publishing, 1998. Praha: Grada, 1998. ISBN 80-7169-195-X.

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

Mgr. Martina Brhelová