Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa v obl. výchov.-vzděl. a soc. (KPG / 6089)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 6089 - Legislativa v obl. výchov.-vzděl. a soc., Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Prameny školského práva,2. základní právní předpisy v oblasti školství.3. Právní vztahy ve školství.4. Vzdělávací soustava, školy a školská zařízení a jejich právní postavení.5. Zákon o soustavě základních, středních a vyšších odborných škol.6. Právní předpisy upravující státní správu a samosprávu ve školství.7. Předškolní vzdělávání, povinnost školní docházky a základní vzdělávání.8. Střední a vyšší odborné vzdělávání.9. Jiné druhy vzdělávání.10. Zákoník práce.11. Právní předpisy související s pedagogickým procesem.12. Právní předpisy upravující odpovědnost. Pracovně právní vztahy ve školství.13. Právní předpisy pro financování škol.14. Vnitřní normy a směrnice. Kontrola ve školství.

Získané způsobilosti

Absolventi kursu získají podrobné znalosti o školské legislativě a příbuzných právních normách.

Literatura

Zákon č. 562/2004 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím školského zákona. Zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů. Zákon č.500/2004 Sb. Správní řád. ZÁKON 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon).

Požadavky

Požadavky dle pokynů vyučujícího

Garant

Mgr. Roman Stružinský