Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do sociologie (KPG / 6124)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPG / 6124 - Úvod do sociologie, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ukázky z dějin sociologického myšlení, spektra problémů, které současná sociologie zkoumá spojená s demonstrací vybrané problematiky (přihlížející k zaměření studentů)

Získané způsobilosti

Schopnost realizovat sociologický výzkum, znalost podmíněnosti vývojových fází jednice v průběhu socializace, zákonitosti fungování rodiny a její vliv na formování jedince.

Literatura

Erikson, E.H. Dětství a společnost. Praha, Argo, 2002. GOODE, W. Proměny rodiny v evropské historii. Praha: Nakladatelství Lidových novin. MOŽNÝ, I. Sociologie rodiny. Praha: SLON, 1999. Prokop, J. Sociologie výchovy a školy. Liberec: TU, 2001. GIDDENS, A. Sociologie. Praha: Argo, 2002. ISBN 80-7203-124-4.Keller, J. Úvod do sociologie. Praha, Sociologické nakladatelství, 2004. ISBN 80-86429-39-3.

Požadavky

vypracování návrhu zkrácené přípravné fáze projektu výzkumu, který by bylo možné v oblasti pracovní kompetence studentů využít k prohloubení jeho znalostí ze sociologie

Garant

PhDr. Jan Hábl, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jan Hábl, Ph.D.Mgr. Ladislav ZilcherPhDr. Jan Hábl, Ph.D.Mgr. Ladislav Zilcher