Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Charitativní práce - SPA (KPR / 0191)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / 0191 - Charitativní práce - SPA, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Vymezení pojmu charita2) Charitativní práce3) Dějiny a vývoj charitativní práce4) Přehled současných i dřívějších projektů charity, typologie5) Charita v ČR6) Charita v Evropě a ve světě7) Přehled charitativních organizací v ČR (Diakonie, Česká katolická charita, Adra, Naděje)8) Etický kodex pracovníka charity9) Charita a místo církve v ní10) Filantropie11) Dobrovolnictví12) Humanitární pomoc našich nevládních, neziskových organizací do zahraničí13) Charita a její poslání v péči o staré lidi

Získané způsobilosti

Studenti jsou seznámeni s historií i současností nejvýznamnějších charitativních organizací v ČR a ve světě, jejich posláním a projekty, takže budou schopni pracovat v těchto organizacích.

Literatura

Rosario Mesina. Dějiny charitativní činnosti. KNA, 2005. Tošner, Sozanská. Dobrovolníci a metodika práce s nimi. Praha: Portál, 2002. CHADIMA, M. Charitativní péče - dějiny a současnost. Hradec Králové: Gaudeamus, 2007. ISBN 978-80-7041-632-7.ANZENBACHER, A. Křesťanská sociální etika. Brno: CDK., 2004. ISBN 80-7325-030-6.ONDRUŠEK, D. Treti sektor a charitativne organizacie na Slovensku. In Čítanka pre pokročilé neziskové organizacie na Slovensku. Bratislava: 2000.

Požadavky

1. Referát2. Úspěšné splnění zápočtového testu.3. Aktivní účast na vyuce

Garant

Mgr. Josef Hurt

Vyučující

Mgr. Josef HurtMgr. Josef Hurt