Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální problémy oboru - pedagogika (KPR / 4748)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / 4748 - Aktuální problémy oboru - pedagogika, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Problematika školního hodnocení2. Žák s výukovými a výchovnými problémy na ZŠ3. Smysl a využití pedagogické diagnostiky4. Inovační formy práce na ZŠ5. Možnosti projektového vyučování na ZŠ6. Spolupráce učitelů ve škole, týmová práce učitelů7. Problémy integrace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami8. Sebehodnotící činnosti učitele, evaluace práce učitele9. Spolupráce učitelů s rodiči10. Spolupráce školy s mimoresortními institucemi11. Diferenciace škol a diferenciace ve vyučování

Získané způsobilosti

V oblasti znalostí se student dobře orientuje v odborné literatuře a v základní terminologii. Student prokazuje znalosti základních pojmů v jednotlivých tématech, dokáže za pomoci odborné literatury a získaných zkušeností navrhnout a aplikovat určité řešení pedagogického problému, dokáže adekvátně reagovat na simulovanou situaci, tvořivě přistupuje ke zpracování námětů pro výuku, prokazuje dovednosti spojené se spoluprací s ostatními aktéry výuky (žáky, rodiči, dalšími učiteli).

Literatura

Průcha, J., Mareš, J., Walterová , E. Pedagogický slovník. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-772-8.KASÍKOVÁ, H., VALIŠOVÁ, A. A KOL. Pedagogika pro učitele. Praha: Grada, 2007. FISHER, R. Učíme děti myslet a učit se. Praha: Portál, 1997. Kolář, Z. - Šikulová, R. Vyučování jako dialog. Praha, Grada, 2009.

Požadavky

Schopnost komplexně zvládnout pedagogická témata v rozsahu vysokoškolského studia a schopnost aplikovat je do školní praxe v primární škole.Požadavky k zápočtu: aktivní účast na semináři, vypracování a prezentace dvou seminárních prací na aktuální téma k problematice oboru; příprava portfolia ke SZZ.

Garant

doc. PaedDr. Ivana Brtnová-Čepičková, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Ivana Brtnová-Čepičková, Ph.D.doc. PhDr. Renata Šikulová, Ph.D.