Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář II (KPR / 6062)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / 6062 - Diplomový seminář II, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konzultace budou zaměřeny především do těchto oblastí:1. Formulace cíle práce. Prezentace publikovaných poznatků k tématu. Operacionalizace základních pojmů (definice a zdůvodnění jejich použití).2. Specifikace výzkumného problému řešeného v diplomové práci, stanovení cílů výzkumu, formulace výzkumných otázek a hypotéz výzkumu.3. Příprava vhodných výzkumných nástrojů a výzkumných technik.4. Provedení předvýzkumu, vyhodnocení předvýzkumu, optimalizace výzkumných nástrojů.5. Strategie výzkumného šetření (metody a jejich statistické zpracování).6. Analýza získaných dat (konfrontace s hypotézami výzkumu, s výsledky jiných autorů).7. Formulace závěrů vyplývajících z výzkumného šetření a konkrétních doporučení.

Získané způsobilosti

Úspěšným absolvováním kurzu získá student základní informace o poslání diplomové práce, postupu při jejím zpracovávání a základních požadavcích na její úroveň včetně všech formálních náležitostí.

Literatura

ČSN ISO 690. Dokumentace - Bibliografické citace. Obsah, forma a struktura. Praha, 1996. Čmejrková, S.; Daneš, F.; Světlá, J. Jak napsat odborný text. Praha: Leda, 1999. PRŮCHA, J. Pedagogický výzkum. Praha: Karolinum, 1995. GAVORA, P. Výzkumné metody v pedagogice. Brno: PAIDO, 1996. PELIKÁN, J. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184569-8.

Požadavky

Zpracování pracovní verze diplomové práce.

Garant

doc. PaedDr. Ivana Brtnová-Čepičková, Ph.D.