Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie s didaktikou (KPR / D0023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / D0023 - Chemie s didaktikou, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- badatelsky orientovaná výuka přírodovědných předmětů/chemie (IBSE - Inquiry Based Science/Chemistry Education),- prekoncepty a miskoncepce žáků ve výuce chemie,- sociální aspekty chemického vzdělávání (např. genderová problematika, socio-ekonomické aspekty chemického vzdělávání, kulturně-jazykové aspekty chemického vzdělávání, komunikace v chemickém vzdělávání apod.),- žáci se speciálními potřebami a talentovaní žáci v chemickém vzdělávání,- filozofie přírodních věd (Nature of Science) v chemickém vzdělávání,- environmentální aspekty chemického vzdělávání (např. "green chemistry", trvale udržitelný rozvoj),- orientace přípravy učitelů chemie na pedagogické/didaktické znalosti obsahu (PCK - Pedagogical Content Knowledge),- e-learning v chemickém vzdělávání (např. LMS, modelování struktury a reaktivity chemických látek, počítač v chemickém výukovém experimentu, vzdálené a virtuální laboratoře),- metody chemického výzkumu a jejich aplikace v oblasti výuky (výzkum tvorby a inovace výukových experimentů, chemie materiálů, bioorganické modely),- vazby chemického vzdělávání na každodenní život a svět práce.

Literatura

ČIPERA, J. Rozpravy o didaktice I, II. Praha: Karolinum, 2000. Pachmann, E. a kol. Speciální didaktika chemie. Praha: SPN. 1986.

Požadavky

Seminární práce na vybrané téma a její obhajoba.

Vyučující

prof. PhDr. Martin Bílek, Ph.D.