Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie s didaktikou (KPR / D0024)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPR / D0024 - Biologie s didaktikou, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu budou následující komplexní témata umožňující demonstrovat a pochopit obecnou stavbu a funkce živých soustav:1. Buňka - stavba, funkce organel, zejména buněčného jádra, DNA, dělení buňky, proteosyntéza2. Základní genetické principy - mendelistická genetika,3. Autotrofní a heterotrofní výživa organismů - fotosyntéza, dýchání, trávení4. Opora, pohyb a transport u organismů5. Regulace a řízení organismů, nervový a hormonální systém6. Reprodukce rostlin a živočichů7. Základní mechanismy a principy evoluce organismů8. Základní ekologické principy, podstata a systém ochrany přírody9. Fylogeneze, klasifikace a systém organismů10. Implementace biologického základu na 1. st. ZŠ

Literatura

Campbell, N. A.; Reece, J. B. Biologie. 2000. Rosypal S. a kol. Nový přehled biologie. 2003.

Požadavky

Zpracování literární rešerše aktuálních českých a zahraničních zdrojů, relevantních ke konkrétnímu zvolenému biologickému tématu a konfrontace aktuálních pohledů na ně s obsahem kurikula (reprezentovaným např. obsahem učebnic). Literární rešerše v rozsahu minimálně 20 stran bude předložena u zkoušky a bude základem pro jednu její část.