Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Apl. logika pro st. nematemat. ob. (KPS / 0162)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / 0162 - VK- Apl. logika pro st. nematemat. ob., Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

E-learningový kurz je koncipován jako tzv. Blended learning, tedy jako výuka, která kombinuje elektronickou a prezenční část. Prakticky to funguje tak, že studium každé lekce trvá 14 dnů. V první polovině tohoto období žáci studují informační a doplňkové prezentace. Veprostřed tohoto období je prezenční setkání, které slouží k procvičení nastudované látky. V druhé polovině času pak jde o evaluaci nastudovaných a procvičených vědomostí a dovedností.Způsob vstupu do kurzu bude sdělen studentům na první prezenční lekci. Vstup do kurzu je zprostředkován přes webové stránky UJEP - Pedagogická fakulta - Katedra psychologie - e-learning. Studenti se registrují svým uživatelským jménem a heslem (standardní použití na UJEP). Po registraci již mohou vstoupit studenti do kurzu, k tomu potřebují klíč k zápisu. Ten jim bude sdělen na prvním prezenčním setkání.Průběh studia jednotlivých studentů je koordinován třemí nástroji. Jednak jsou to popisky v jednotlivých lekcích, které jsou určitými směrníky v dané lekci. Druhým nástrojem jsou fóra, které umožňují komunikaci mezi lektorem a studenty a mezi studenty navzájem. Ty slouží jednak k obsahové diskuzi o obsazích, ale také o postupech při studiu. Nejčastěji je k tomuto účelu použito fórum Novinky. Třetím nástrojem je pak běžná e-mailová komunikace a prezenční setkávání, které mohou nahrazovat z vnějšku vnitřní systémy Moodle.- dělení na lekce (minimálně pět lekcí)Kurz je rozdělen na osm lekcíÚvodní lekceMatematická logikaÚsudky a analytické myšleníVerbální myšleníNumerické myšleníSymbolické myšlení a prostorová představivostKritické myšlení a analýza textuZávěrečná lekce

Získané způsobilosti

Kurz je především určen pro studenty pedagogických oborů, kteří nestudují matematiku. Chce stimulovat jejich logické usuzování, ale i položit základ pro přenos logických kompetencí pro jejich budoucí pedagogickou praxi.

Literatura

Kolář, Svoboda. Logika a etika, Praha. 1997. Sousedík P. Logika pro humanitní studium, Praha. 2001. Kopka J. Logika (učební text pro gymnázia). Testy na přijímací zkoušky na MUNI. testy Scio.

Požadavky

Plnění úkolů v každé lekci (elektronicky), aktivní účast na prezenčních hodinách.