Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Základy vedení rozhovorů (KPS / 0173)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / 0173 - PVK - Základy vedení rozhovorů, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Nastavení kontextů pro vedení rozhovoru2) Kontsruktivismus a sociální konstrukcionismus3) Pomoc versus kontrola4) Možnosti kladení otázek5) Sebereflexe a reflexe6) Na řešení orientovaný rozhovor7) Zakázkový model vedení rozhovoru8 - 13) Praktický nácvik a analýza videozáznamů

Získané způsobilosti

Schopnost vést efektivně konstruktivní rozhovor.

Literatura

Shazer, S.D:. Klůček k riešeniu v krátkej terapii. Trenčín, Galanta, 1993. Anderson, H. Konverzace, jazyk a jejich možnosti - postmoderní přístup k terapii. Brno, 2009. WATZLAWICK, P. Pragmatika lidské komunikace. Hradec Králové, Konfrontace, 1999. Von Schlippe, A. Schweitzer. Systemická terapie a poradenství. Brno, Cesta, 2006. ÚLEHLA, I. Umění pomáhat. Praha: Slon., 2005. ISBN 80-86429-36-9.

Požadavky

Od studenta se očekává velmi aktivní zapojení do kurzu a ochota pracovat v rámci skupiny se záznamem své vlastní konzultaceÚčastníci musí mít splněný předmět Sociální psychologie.Účastníci musí být studenty druhých či vyšších ročníků.Zápočtové požadavky: 80% docházkyUkázka videozáznamu reálného rozhovoru.

Garant

Mgr. Vojtěch Lebduška