Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Konstruktivistické metody hodnocen (KPS / 0174)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / 0174 - PVK - Konstruktivistické metody hodnocen, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s cíli předmětu2. Definice osobnosti, seznámení se s hlavními teoriemi osobnosti.3. Konstruktivismus jako Forma mentis a paradigmatický model.4. Objektivismus5. Subjektivismus6. Kognitivně-konstruktivní teorie osobnosti G.A. Kelly.7. Normalita a patologie v psychologii osobnosti.8. Sebecharakteristika9. Test repertoáru rolových konstruktů.10. Kvalitativní interpretace dat11. Sestavení vlastního osobnostního profilu.12. Sestavení plánu osobního rozvoje.13. Role playing14. Prezentace vlastního výstupu.

Získané způsobilosti

Student se naučí kriticky uvažovat a interpretovat příčiny lidského chování, používat hlavní kognitivně-konstruktivistické metody k hodnocení osobnosti jedince, formulovat transitivní diagnózuosobnosti a utvořit projekt navození změny u jedince.

Literatura

Fransella, F., & Bannister, D. A manual for repertory grid technique. Armezzani M., Grimaldi F., Pezzullo . L. Tecniche costruttiviste per l indagine della personalit?. Kelly G.A. The psychology of personal constructs - volume one: A theory of personality.

Požadavky

1. 100% aktivní účast na hodinách,2. Seminární práce a prezentace vlastní kasuistiky.

Garant

Mgr. David Karel, Ph.D.

Vyučující

Mgr. David Karel, Ph.D.