Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nadaný žák na 1. st. ZŠ (KPS / 4197)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / 4197 - Nadaný žák na 1. st. ZŠ, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1)K historii problematiky nadaných.2)Změny ve vymezování nadání v průběhu 20. Století3)Druhy nadání, znaky nadaného žáká4)Legislativa v problematice nadaných v ČR5)Osobnost nadaného žáka, charakteristika6)Časté problémy nadaných žáků7)Tvorba systému vyhledávání nadaných na škole8)Identifikace a výběr nadaných9)Psychologické a pedagogické vyhledávací metody10)Rozvíjení nadání ve škole a v rodině11)Integrace a segregace nadaných organizační formy12)Akcelerace a obohacování práce s obsahem učiva13)Doporučované vyučovací metody při práci s nadanými14)Instituce, společnosti a organizace podporující rozvoj nadání

Získané způsobilosti

Student umí charakterizovat změny v obsahu pojmu nadání, zná příčiny těchto změn a rozumí současné legislativě upravující práci škol s touto populací. Je schopen navrhnout školní systém vyhledávání nadaných studentů a provést výběr identifikačních metod. Aplikuje poznatky o vzdělávání nadaných žáků do vzdělávacího procesu školy.

Požadavky

Absolvování povinných psychologických kurzů za 1. a 2. ročník studiaStudent má možnost výběru ze dvou typů seminární práce: 1) Kazuistika nadaného žáka dle pokynů sdělených na semináři, 2) Vypracování návrhu na část IVP pro nadaného žáka dle pokynů sdělených na semináři. Rozsah práce je cca 10 stran. Zápočet je získán na základě odevzdání práce a jejího ohodnocení vyučujícím.

Garant

doc. PhDr. Lenka Hříbková, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Lenka Hříbková, CSc.