Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopatologie (KPS / 4853)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / 4853 - Psychopatologie, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Změny a poruchy vnímání 1) Poruchy spánku, sen, nejčastější příčiny spánku 2) Poruchy pozornosti 2) Poruchy osobnosti3) Poruchy vědomí 3) Psychotické poruchy4) Poruchy emotivity, afektivity, citů 4) Poruchy příjmu potravy5) Poruchy paměti 5) Neurotické poruchy6) Poruchy pudů, instinktů, jednání7) Poruchy myšlení, řeči8) Poruchy nálad, afektivní poruchy9) Poruchy psychického vývoje I10) Poruchy psychického vývoje II11) Mentální retardace I12) Mentální retardace II13) Behaviorální a emoční poruchy14) Zhodnocení výuky.

Získané způsobilosti

Oborové znalosti:Student zná nejčastější poruchy psychických procesů, stavů a poruch u dětí i dospělých, umí je definovat a zná jejich nejčastější příčiny.Oborové dovednosti:Student dovede pracovat s jedinci s psychickými poruchami a s jedinci s poruchami chování, umí je předvídat a eliminovat případné problémy.

Požadavky

Splnění předmětů Úvod do psychologie a Osobnost a její vývoj. Studium a řešení úkolů ve studijních oporách dostupných na http://www.pf.ujep.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=6950&Itemid=1479FLEISCHMANN, O.: Vybrané kapitoly z psychopatologie. UJEP, Ústí nad Labem, 2011. ISBN 978-80-7414-348-9DLABAL, M.: Duševní a behaviorální poruchy. UJEP, Ústí n. Labem, 2013. ISBN 978-80-7414-605-3

Garant

doc. PhDr. Jan Kožnar, CSc.

Vyučující

PhDr. Otakar Fleischmann, Ph.D.doc. PhDr. Jan Kožnar, CSc.PhDr. Otakar Fleischmann, Ph.D.