Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální klima ve škole a na pracovišti (KPS / 4891)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / 4891 - Sociální klima ve škole a na pracovišti, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu2. Terminologický aparát sociální klima školy, skupinové klima třídy, OSV, osobnostní a sociální a morální rozvoj3. Socializační procesy (Helus)4. Síť sociálních vztahů žáka (Wedlichová)5. Sociální učení6. Utváření sociálních vlastností osobnosti předškoláka7. Vliv sociálního klimatu na činnosti učitele (Brtnová-Čepičková)8. Problematika sociálních kontrol (Piaget, Kohlberg)9. Faktory ovlivňující sociální akceptovanost jedince.10. Multikulturní problémy socializace žáků (Heřmanová)11. Význam asertivní komunikace v rodině a škole12. Metody zjišťování klimatu třídy13. Diagnostické metody14. Aplikační techniky

Získané způsobilosti

Oborové dovednosti:- student prokáže schopnost analýzy sociálního prostředí třídy, školy- student je schopen provést diagnostiku sociálního klimatu třídy pomocí zvolené metodyOborové znalosti:- student zná strukturu prvků sociálního klimatu.- student ovládá terminologický aparát sociální klima, psychosociální vývoj, sociální pozice aj.. - student vymezí příčiny obtíží: nevhodného sociálního chování, nepříznivé socializace některých žáků a dokáže navrhnout podmínky, aby možným potížím předcházel.- student dokáže navrhnout řešení u nevhodného sociálního chování žáků- student dokáže objasnit souvislost managementu školy a třídy s aktuální situací ve školní praxi.

Požadavky

Úspěšné splnění předmětů Úvod do psychologie, Ontogenetická psychologie. 1. Příprava a prezentace zvoleného tématu z vybraného souboru okruhů.2. Test základních znalostí z předmětu (studium doporučené odborné literatury).3. Aktivní účast na výuce, analýza příkladů dobré praxe. (Faktory ovlivňující sociální klima a objasnění jeho vlivu na efektivituškolní praxe)

Garant

PhDr. Renata Hajná, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Renata Hajná, Ph.D.