Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z adulto a gerontopsychologie (KPS / 4896)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / 4896 - Kapitoly z adulto a gerontopsychologie, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývojové charakteristiky psychiky2. Psychologické zvláštnosti adolescence3. Psychický vývoj v dospělosti4. Osobnost dospělého5. Charakteristika a projevy stresu u dospělých6. Mobbing, syndrom Burn- out7. Znaky a příčiny stárnutí, životní styl a práva seniorů8. Ontogenetický vývoj jako utváření osobnostní identity ve stáří9. Význam učení a kultivace mezilidského soužití10. Trénink kognitivních funkcí, zejména paměti u seniorů.11. Osobní autonomie předpoklad kvality vztahu v sociálních službách12. Možnosti pozitivního stárnutí.13. Zvládání deprese aj. negativních emocí14. Význam individuální podpory jedince v terminálním stadiu

Získané způsobilosti

Student chápe vývoj a jeho zákonitosti, jeho odlišnosti. Zná teorie stránutí a věkovou diferenciaci.

Požadavky

Podmínkou přihlášení do předmětu je splnění předmětů: Úvod do psychologie a Vývojová psychologieSeminární práce z oblasti života seniorů.

Garant

doc. PhDr. Běla Hátlová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Běla Hátlová, Ph.D.PhDr. Vladislava Heřmanová, Ph.D.PhDr. Vladislava Heřmanová, Ph.D.