Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální psychologie I (KPS / 4931)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / 4931 - Sociální psychologie I, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální psychologie jako předmět2. Socializace jedince3. Mechanismy socializace, činitelé4. Fáze socializace (Erikson)5. Rodina, vývoj rodiny (tranzitorní a netranzitorní krize)6. Dysfunkční rodiny7. Sociální skupina, dynamika8. Cíle a hodnoty skupiny9. Normy, sociální role a pozice10. Sociální komunikace, konstruktivní a destruktivní komunikace11. Efektivní komunikace12. Náročné životní situace13. Agrese v dětském věku14. Metody sociální psychologie

Získané způsobilosti

Posluchač umí vysvětlit sociálně psychologickou problematiku zaměřenou zejména na poznání podstaty socializace jedince, vztahu mezi jedincem a malou sociální skupinou. Umí vysvětlit problematiku rodiny a dysfunkčních rodin a umí eliminovat dopady dysfunkčního působení rodiny na jedince. Ovládá principy efektivní komunikace, dokáže analyzovat komunikační bariéry a adekvátně využívat komunikační prostředky v interakci se sociálním okolím v souladu s cíli komunikace. Rozumí podstatě náročných životních situací a dovede uplatnit konstruktivní a efektivní postupy při jejich řešení. Má přehled o metodách sociální psychologie a dokáže je adekvátně používat.

Požadavky

Splnění předmětů Úvod do psychologie a Osobnost a její vývoj. Zápočtové požadavky: 100% aktivní účast na seminářích. Zápočet student získá za zvládnutí příslušné problematiky písemnou formou a splněním specifických podmínek stanovených vyučujícím. Studijní opora el.kurz Sociální psychologie dostupné na https://moodle.pf.ujep.cz/course/category.php?id=10 V levé části obrazovky zvolte možnost "Přihlásit se jako host" a po vyzvání vepište heslo: host. Tím se dostanete do elektronické opory příslušného předmětu.

Garant

Mgr. Tereza Louková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tereza Louková, Ph.D.