Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopatologie (KPS / P010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / P010 - Psychopatologie, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změny a poruchy vnímání; poruchy pozornosti; poruchy vědomí; poruchy emotivity, afektivity, citů; poruchy paměti; poruchy pudů, instinktů, jednání; poruchy myšlení, řeči; poruchy nálad, afektivní poruchy; poruchy psychického vývoje; mentální retardace; behaviorální a emoční poruchy; poruchy spánku, sen, nejčastější příčiny spánku; psychotické poruchy; poruchy příjmu potravy; neurotické poruchy, poruchy osobnosti.

Získané způsobilosti

Student zná nejčastější poruchy psychických procesů, stavů a poruch u dětí a dospělých, umí je definovat a zná jejich nejčastější příčiny. Student dovede pracovat s jedinci s psychickými poruchami a s jedinci s poruchami chování, umí předvídat a eliminovat případné problémy.

Literatura

ŘÍČAN, P. - KREJČÍŘOVÁ, D. a kol. Dětská klinická psychologie. Praha: Grada Publishing, 1997. ISBN 80-7169-512-2.VÁGNEROVÁ, M. Psychopatologie pro pomáhající profese. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-214-9.FLEISCHMANN, O. Vybrané kapitoly z psychopatologie. MATĚJČEK, Z. Psychologie nemocných a tělesně postižených dětí. H+H. 1994. KŘIVOHLAVÝ, J. Psychologie zdraví. 1.vyd. Praha: Portál, 2001. 280 s. 2001. ISBN 80-7178-551-2.BAŠTECKÁ B., GOLDMANN P. Základy klinické psychologie.Praha : Portál, 440s.ISBN 80-7178-550-4. 2001.

Požadavky

Získání zápočtu před zkouškou, pokud je tato předepsána. Zápočet student získá za zvládnutí příslušné problematiky písemnou formou a splněním specifických podmínek stanovených vyučujícím.

Garant

PhDr. Otakar Fleischmann, Ph.D.doc. PhDr. Jan Kožnar, CSc.

Vyučující

PhDr. Otakar Fleischmann, Ph.D.