Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hry (KT1 / 0004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KT1 / 0004 - Hry, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámit studenty s postupy a způsoby výběru průpravných her a cvičení pro basketbal, házenou, volejbal, fotbal a florbal vhodných pro děti mladšího školního věku. S vhodnou motivací dětí, zařazováním průpravných her a cvičení do vyučovacích jednotek. (Rozhodováním zápasů. Organizací turnajů a utkání.)Při prvním pracovním setkání podá základní informace učitel.V prvním dvouhodinovém pracovním setkání se studenti prakticky seznámí s vybranými průpravnými cvičeními a průpravnými hrami vhodnými pro děti mladšího školního věku u jednotlivých sportovních her. Dostane se jim informací k základním metodickým postupům, k vhodnosti jejich zařazování apod. Budou seznámeni se zásadami rozhodování utkání i organizací turnajů.Druhé pracovní setkání je kontrolního charakteru. Jsou hodnoceny studenty vytvořené kartotéky průpravných cvičení a her. Je prostor pro konzultace dalších poznatků studentů. V tomto termínu jsou po splnění všech úkolů udělovány zápočty.

Získané způsobilosti

Budou schopni zařadit vhodná průpravná cvičení pro žáky mladšího školního věku u jednotlivých typů probraných sportovních her, budou schopni správného provedení herních činností jednotlivce,vhodně motivovat a opravovat žáky.

Literatura

DOBRÝ, L. Didaktika sportovních her. Praha, SPN 1977. Praha: Olympia, 1986. VLACH, J. Drobné a průpravné hry pro volejbal. Ústí n.L.: KTV PF UJEP, 1997. POKORNÝ, I. & VLČEK, K. Fotbal a volejbal. Metodický materiál pro učitele 1.stupně základní školy. Ústí n.L.: Pedagogické centrum, 2001. POKORNÝ, I. & VLČEK, K. Házená a basketbal. Metodické materiály pro učitele 1. stupně základní školy. Ústí nad Labem: Pedagogické centrum, 2001. VLČEK, K. Házená a basketbal pro 1.stupeň základní školy. Litoměřice: SIV Magnólie, 1996. DOBRÝ, L. Malá škola basketbalu. Praha: Olympia, 1986. POKORNÝ, I. & VLČEK, K. Softbal, badminton a florbal. Metodické materiály pro učitele 1. stupně základní školy. Ústí nad Labem: Pedagogické centrum, 2001. VLČEK, K. & ŠALANSKÝ, F. Základní pravidla softbalu v ilustracích. Ústí n.L.: PF UJEP, 1994. ROUBAL, B. et al. Základy florbalu. Praha: AŠSK, ČFU a ČOS, 1996.

Požadavky

účast na semináři 80%, prokázání praktického zvládnutí základních pohybových dovedností

Garant

PhDr. Martin Škopek, Ph.D.