Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika (KT1 / 0046)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KT1 / 0046 - Atletika, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se seznámí se základy běhů, skoků a vrhů. Důraz bude kladen na průpravná cvičení k zlepšení běžecké techniky (atletická abeceda), odrazová cvičení a základní metodický postu při výuce hodu míčkem.1. základní pojmy a disciplíny atletiky2. běžecká technika3. běžecká cvičení4. speciální cvičení pro zlepšení techniky běhu5. technika skoku dalekého6. odrazová cvičení7. metodika nácviku skoku dalékého8. technika hodu míčkem9. nácvik hodu míčkem10. metodika nácviku hodu míčkem11.-14. rozvoj obecné vytrvalosti

Literatura

KIRCHNER, J., HNÍZDIL, J. & LOUKA, O. Kondiční hry a cvičení v přírodě. Praha: Grada. 2002. Praha: Grada, 2005. CHOUTKOVÁ , B. FEJTEK , M. Malá škola atletiky . Praha: Olympia, 1989. METELKOVÁ, T. & KAPLAN, A. Netradiční nápady pro atletickou praxi. 1996. METELKOVÁ, T. & KAPLAN, A. Netradiční nápady pro atletickou praxi II. 1996.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80% docházky)

Garant

PaedDr. Ladislav Valter