Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika her (KT1 / 0058)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KT1 / 0058 - Didaktika her, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

formou didaktických výstupů předvést postupy a způsoby výběru průpravných cvičení a průpravných her ve vybraných sportovních hrách (fotbal, volejbal, basketbal, házenou, florbal a softbal) vhodné pro žáky 1.stupně ZŠ, ukázat praktickou schopnost aplikace mezipředmětových vztahů v TV1. Základní organizační opatření.2. Drobné pohybové hry a hry spojené s matematikou.3. Drobné pohybové hry a hry spojené s výukou českého jazyka.4. Drobné pohybové hry a hry spojené s vlastivědou.5. Drobné pohybové hry a hry spojené s přírodovědou.6. Pohybové hry a činnosti určené hyperaktivním dětem.7. Úpolové hry.8. Fotbal. Speciální průpravná cvičení a průpravné hry.9. Volejbal. Speciální průpravná cvičení a průpravné hry.10. Basketbal. Speciální průpravná cvičení a průpravné hry.11. Házená. Speciální průpravná cvičení a průpravné hry.12. Florbal. Speciální průpravná cvičení a průpravné hry.13. Softbal. Speciální průpravná cvičení a průpravné hry.14. Zápočtový seminář.

Získané způsobilosti

Schopnost samostatného vedení hodiny TV se správným zařazením jednotlivých cvičení v průběhu tělesné výchovy na I.stupni ZŠ.

Literatura

DOBRÝ, L. Didaktika sportovních her. Praha, SPN 1977. Praha: Olympia, 1986. KLIMT, V. & KLIMTOVÁ, M. Didaktika sportovních her pro posluchače studia základní školy. Ostrava: PF, 1980. VLACH, J. Drobné a průpravné hry pro volejbal. Ústí n.L.: KTV PF UJEP, 1997. POKORNÝ, I. & VLČEK, K. Fotbal a volejbal. Metodický materiál pro učitele 1.stupně základní školy. Ústí n.L.: Pedagogické centrum, 2001. POKORNÝ, I. & VLČEK, K. Házená a basketbal. Metodické materiály pro učitele 1. stupně základní školy. Ústí nad Labem: Pedagogické centrum, 2001. DOBRÝ, L. Malá škola basketbalu. Praha: Olympia, 1986. KARÁSKOVÁ, V. Pohybová čítanka. Olomouc: Hanex, 1994. POKORNÝ, I. & VLČEK, K. Pohybové hry. Metodické materiály pro učitele 1.stupně základních škol. Svazek 1. Ústí nad Labem : CDVU při UJEP, 1999. POKORNÝ, I. & VLČEK, K. Softbal, badminton a florbal. Metodické materiály pro učitele 1. stupně základní školy. Ústí nad Labem: Pedagogické centrum, 2001. MAZAL, F. Soubor pohybových her pro děti mladšího školního věku. Olomouc: Hanex, 1991. VLČEK, K. & ŠALANSKÝ, F. Základní pravidla softbalu v ilustracích. Ústí n.L.: PF UJEP, 1994. ROUBAL, B. et al. Základy florbalu. Praha: AŠSK, ČFU a ČOS, 1996. FOSTEROVÁ, R., E., HARTINGEROVÁ, K. & SMITHOVÁ, K. 85 her pro zlepšení kondice dětí. Praha: Portál, 1997.

Požadavky

každý student si písemně připraví jednu z her, či průpravného cvičení a předvede didaktický výstup. Během semestru odevzdá dvě kompletní přípravy na celou vyučovací jednotku s určeným zaměřením. - účast na semináři 80 %.

Garant

PhDr. Martin Škopek, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Martin Škopek, Ph.D.