Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Taneční výchova v MŠ (KT1 / 4224)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KT1 / 4224 - Taneční výchova v MŠ, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:1. Úvod do problematiky, obsah předmětu, požadavky k  zápočtu, využití cvičebních jednotek, studijní literatura.2.- 3. Rytmická cvičení, cvičení za doprovodu hudby aerobního charakteru a cvičení na rozvoj koordinačních schopností, taneční hry.4. Správné držení těla, taneční průprava, vedení pohybu za doprovodu hudby.5.- 6. Lidové tanečky- charakteristika, demonstrace a nácvik jednotlivých druhů tanců.7.- 8. Aerobní cvičení s hudbou za použití náčiní.9. Jógová cvičení za doprovodu hudby na rozvoj flexibility těla dětí.10.- 13. Taneční průprava s prvky společenských a moderních tanečních stylů.14. Udělování zápočtů, využití v praxi, konzultace k problematice.

Získané způsobilosti

Student získá přehled o vybraných tanečních hrách a sestavách vhodných pro výuku prvků tance v mateřské škole jako součásti pohybové a taneční výchovy.

Literatura

Blažíčková. Metodika a didaktika taneční výchovy. Praha, 2005. Leopoldová. Metodika taneční gymnastiky. Brno, 2009. Blahutková, Jonášová. Využití hudebně pohybové výchovy v rytmické gymnastice. Brno MU, 2009. Andělová. Jede Kudrna okolo Brna. 2004. Jurkovič. Od výkřiku k písničce. 2012. Johanovská. Tanec kouzelným jarem: gymnastická průprava v mateřské škole. BP. Ústí n. L.: PF UJEP, 2009.

Požadavky

1. 80% aktivní účast na seminářích.2. Příprava a demonstrace vybrané taneční hry či cvičení s hudbou.

Garant

PhDr. Dominika Petrů, PhD.

Vyučující

PhDr. Dominika Petrů, PhD.