Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zimní kurz (KT1 / 4678)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KT1 / 4678 - Zimní kurz, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Lyžařský sport a historie.Pojetí "České školy lyžování", systém komplexního pojetí výuky.Sjíždění a zatáčení - etapa základního lyžování.Běžecké lyžování základní druhy.Hry na sněhu a v zimní příroděLyžařská technologie, výstroj, výzbroj, mazání lyží.Lyžování na I. stupni ZŠ (směrnice, vyhlášky, bezpečnost, právní odpovědnost učitele).Kontrola výzbroje, úprava a mazání lyží.Rozbory videozáznamů.Informace o krajinné oblasti.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student/ka umět vybrat a naplánovat turistickou trasu vhodnou pro děti I. stupně ZŠ v zimním prostředí. Dále bude schopen/na samostatného vedení skupiny a řízení hry v zimní přírodě, které jsou vhodné pro děti I. stupně. Student bude schopen bezpečně zastavit a provést základní druhy oblouků při sjezdovém lyžování a bude schopen se bezpečně pohybovat v zimním prostředí na běžeckých lyžích během střídavým dvoudobým .

Literatura

Nosek, M., Valter, L, & Louka, O. Instruktor lyžování. Ústí n /L, 2009. GNAD, T. aj. Kapitoly z lyžování 1.vyd. Praha: Karolinum, 2001. ISBN 80-246-0241-5.BRTNÍK, J., NEUMAN, J. Zimní hry na sněhu i bez něj. Praha: Portál 1999. ISBN 80-7178-329-3. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-0.Nosek, M. ). Běh na lyžích - Multimediální učebnice pro instruktory školního lyžování. Ústí n /L, 2006. Gnad, T., & Psotová, D. Běh na lyžích. Praha Karolinum, 2005. PŘÍBRAMSKÝ, M. Česká škola lyžování- sjíždění a zatáčení. Praha: SLČR, 1996. Praha: Grada, 1999. NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě.Praha: Portál, 1998. Praha: Portál, 1998. BARTŮNĚK, D. Hry v přírodě s malými dětmi. Praha: Portál, 2001. Nosek, M. Sjezdové lyžování dětí a mládeže - Multimediální učebnice. Ústí n /L, 2008. Nosek, M. Technologie a příprava lyží. Ústí n/L, 2012.

Požadavky

Aktivní účast na kurzu.Splnění praktických zápočtových požadavků (Sjezdové lyžování - bezpečné zastavení, oblouk v pluhu, střední snožný oblouk; Běžecké lyžování běh dvoudobý střídavý)Zápočtový test (úspěšnost 70 %). Plánování turistické trasy vhodné pro děti I. stupně ZŠ a bezpečné vedení skupiny na běžeckých lyžích.

Garant

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.