Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Turistický kurz (KT1 / 6017)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KT1 / 6017 - Turistický kurz, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah kurzu:Základy orientace a práce s mapouOrientační hry pro žáky I. stupněPěší turistikaLanové překážkyHry a cvičení v příroděHry a cvičení v tábořeKondiční cvičení v přírodě

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student/ka umět vybrat a naplánovat turistickou trasu vhodnou pro děti I. stupně ZŠ. Dále bude schopen/na samostatného vedení skupiny a řízení hry v přírodě nebo v táboře, které jsou vhodné pro děti I. stupně.Student bude schopen pomocí mapy resp. GPS samostatné orientace v terénu.

Literatura

NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Praha: Portál, 1998. NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Praha: Portál, 1998. NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě.Praha: Portál, 1998. Praha: Portál, 1998. Doušek, I. A., Lenhart, Z. Malá škola orientačního běhu. Praha: Olympia, 1991. Vecheta, V. Outdoor aktivity. 50 her a aktivit pro trénink, školení i zábavu. Brno:Cpress, 2009. Fischer, R.Pokorný, M. Právní minimum vedoucího dětského kolektivu. Brno:Cpress, 2009. Kirchner, J. Psychologie zážitku a prožitku. Brno:Cpress, 2009. Miller, C.B. Teambuilding. 50 krátkých aktivit. Brno:Cpress, 2008. NEUMAN, J. Turistika a sporty v přírodě. Praha: Portál, 2000. NEUMAN, J. Turistika a sporty v přírodě.Praha: Olympia, 2002. Praha: Portál, 2000. JUNGER, J. et al. Turistika a športy v prírode. Prešov: PU, 2001. Bellac, P. Velká kniha her. Brno, 2003. LOUKA, O., HNÍZDIL, J. & KIRCHNER, J. Základy lezení na umělé stěne - vybrané kapitoly. Ústí n.L.: UJEP, 2004. LOUKA, O., HNÍZDIL, J. & KIRCHNER, J. Základy lezení na umělé stěne - vybrané kapitoly. Ústí n.L.: UJEP, 2004.

Požadavky

Aktivní účast na kurzu.Zápočtový test (úspěšnost 70 %). Plánování pěší turistické trasy vhodné pro děti I. stupně ZŠ a bezpečné vedení skupiny.

Garant

PhDr. Martin Škopek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva BalkóMgr. Lenka Černá, Ph.D.Mgr. Hana HorklováMgr. Jan KrestaPaedDr. František NovotnýPhDr. Dominika Petrů, PhD.doc. PhDr. Jana Pyšná, Ph.D.PhDr. Martin Škopek, Ph.D.Mgr. Jitka Vaněčková