Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět V Instruktor školního lyžování (KTV / 0070)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 0070 - V Instruktor školního lyžování, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe (35 hodin):Běh na lyžích: klasická technika, brusleníSjíždění a zatáčení: kročná i snožná technika.Metodické výstupy dle zadání.Přednášky (5 hodin):Lyžařský sport a historie, lyžařská střediska.Česká škola lyžování - systém komplexního pojetí výuky , jiné lyžařské školy.Běh na lyžích - technika a nácvik a zdokonalování lyžařských dovedností.Sjíždění a zatáčení - Česká škola lyžování - technika a nácvik a zdokonalování lyžařských dovedností.Lyžařská technologie, výstroj, výzbroj, mazání lyží.Semináře (6 hodin):Úprava a mazání lyží, kontrola výzbroje.Rozbory videozáznamů.Rozbor metodických výstupů z nácviku a zdokonalování lyžařských dovedností.Celkem: 46 hodin

Získané způsobilosti

Student je po absolvování kurzu schopen samostatně působit jako instruktor lyžování. Dokáže teoreticky popsat i prakticky předvést základní oblouky kročné, snožné techniky a carvingu a oba způsoby běhu v základním provedení. Zná postup nácviku a zdokonalování lyžařských dovedností a umí jej prakticky aplikovat při vedení družstva. Současně je schopen rozpoznat základní chyby a nedostatky v technice sjíždění a zatáčení i v běhu na lyžích a zná cvičení na jejich odstranění.

Literatura

Nosek, M., Valter, L, & Louka, O. Instruktor lyžování. Ústí n /L, 2009. NOSEK, M., VALTER,L., LOUKA, O. Instruktor lyžování. Učební texty. Ústí nad Labem: UJEP. PF, KTV, 2005. Ústí n.L.: KTV PF UJEP , 2009. ISBN 80-7044-705-2.GNAD, T. aj. Kapitoly z lyžování 1.vyd. Praha: Karolinum, 2001. ISBN 80-246-0241-5.BRTNÍK, J., NEUMAN, J. Zimní hry na sněhu i bez něj. Praha: Portál 1999. ISBN 80-7178-329-3. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-0.Nosek, M. ). Běh na lyžích - Multimediální učebnice pro instruktory školního lyžování. Ústí n /L, 2006. Gnad, T., & Psotová, D. Běh na lyžích. Praha Karolinum, 2005. PŘÍBRAMSKÝ, M. Česká škola lyžování- sjíždění a zatáčení. Praha: SLČR, 1996. Praha: Grada, 1999. GNAD, T. aj. Kapitoly z lyžování 1.vyd. Praha: Karolinum 2001.80-246-0241-5. 2001. Nosek, M. Sjezdové lyžování dětí a mládeže - Multimediální učebnice. Ústí n /L, 2008. Nosek, M. Technologie a příprava lyží. Ústí n/L, 2012.

Požadavky

Absolvování kurzu v plném rozsahu, test z teorie.sjezd˘ oblouk v pluhu˘ oblouk z přívratu vyšší lyží ( bez synchronizace pohybu dolních končetin s pohyby paží a s pícháním holí )˘ základní oblouk (snožný, paralelní nebo carvingový)běh na lyžích˘ střídavý běh dvoudobý˘ soupažný běh jednodobý˘ oboustranné bruslení jednodobé˘ oboustranné bruslení dvoudobé se symetrickým pohybem paží

Garant

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.PaedDr. Ladislav Valter