Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - TeamGym (KTV / 0191)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 0191 - PVK - TeamGym, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s pravidly a rozbor videozáznamů.2. Cvičení s hudbou. Nácvik prvků obtížnosti i specifických požadavků pro pohybovou skladbu.3. Výběr hudby, prostorová cvičení, základy choreografie. Sestavení pohybové skladby.4. Nácvik a secvičení pohybové skladby.5. Nácvik základní akrobatické řady a dalších dvou řad s intenzifikací. Soulad, souhra.6. Průprava a secvičení tří sérií na trampolíně. Souhra s hudbou a intenzifikace.7. Koordinační, posilovací a kompenzační cvičení.

Získané způsobilosti

Student zná obsah jednotlivých disciplín Teamgymu, zvládá samostatně vytvořit jednoduchou kompozici pohybové skladby, zvládá základní metodiku cvičení na akrobacii, malé trampolíně a dokáže získané znalosti a dovednosti uplatnit v tělovýchovné praxi.

Literatura

APPELT, K. Abeceda cvičitele 1. díl - cvičení na trampolíně. Olympia Praha 1974. SVATOŇ, V., ZÁMOSTNÁ, A. Gymnastika - metodické listy, akrobacie a cvičení na nářadí. Hanex Olomouc. Olomouc, Hanex, 1998. Pohybová skladba v teorii a v praxi. UŠ - ČOS . Praha. 1995. TUMA, Z. Sportovní gymnastika, učební texty pro trenéry III. a II. třídy. Olympia Praha 198. VLASÁKOVÁ, N. Technická ustanovení a pravidla pro soutěž družstev EUROTEAM. ČGF Praha 1997.

Požadavky

Aktivní tvorba pohybové skladby. Zvládnutí třech akrobatických řad, třech různých sérií (jedna přes nářadí) na trampolíně. Metodika, dopomoc, záchrana. Seznámení s pravidly TeamGym. Rozbor vidozáznamu. Účast na soutěži nebo veřejném vystoupení.

Garant

PhDr. Hana Kabešová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Hana Kabešová, Ph.D.