Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Aikido KS Bc. (KTV / 0454)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 0454 - PVK - Aikido KS Bc., Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, obsah výuky, cíle, bezpečnost a etika v bojových uměních2. Vznik a vývoj bojových umění3. Zdravotní aspekty bojových umění4. Pojmy a terminologie v aikido, karate, tai-chi a jiných bojových uměních5. Rozcvičení všeobecné i specifické se zaměřením na aikido, karate a tai-chi6. Strategie a taktika v bojových uměních (názorné ukázky)7. Druhy a technika pádů8. Základní postoje9. Aikido: techniky znehybnění a odváděcí techniky, techniky porazů (omote, ura), obrana proti chopům, úderům, kopům, obejmutí a rdoušení10. Karate: údery , kopy, kryty, techniky porazů, obrana proti úchopům, úderům, kopům, obejmutí a rdoušení11. Tai-Chi: princip jin-jung, rozcvičení-8 kousků brokátu, čchi-kungová cvičení, zákl. zdravotní forma tai-chi-styl Jung12. Relaxační cvičení13. Zápočty, teorie i praxe

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu má student stručný přehled o bojových uměních, např. vznik, vývoj strategie, technika, je seznámen nejen s bojovými aspekty, ale i se zdravotními a duchovními principy.

Literatura

Weinmann, Wolfgang. Lexikon bojových sportů od aikida k zenu. Naše vojsko, 2010. ISBN 978-80-206-1138-3.

Požadavky

80% účast na seminářích. Teoretická část: pojmy a terminologie v aikido, karate a tai-chi, historie, rozdělění bojových umění a etika.Praktická část: základní postoje, technika pádů, techniky aikida a karate (výběr) a provedení.

Garant

Mgr. Petr Dvořák