Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět V Instruktor letního turistic. kurzu (KTV / 0460)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 0460 - V Instruktor letního turistic. kurzu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem kurzu je praktické zvládnutí dovedností, které jsou vázány na pobyt a pohyb v přírodě.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s různými formami turistiky, dále základy horolezectví, orientačním během, tábornickými dovednostmi, hrami a cvičením v přírodě. Získány a osvojeny jsou praktické zvládnutí dovedností, které jsou vázány na pobyt a pohyb v přírodě

Literatura

NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě.1. vyd.Praha. Portál, 1998, 328 s. ISBN 80-7178-218-1. 1998. KIRCHNER, J., HNÍZDIL, J. & LOUKA, O. Kondiční hry a cvičení v přírodě. Praha: Grada, 2005. ABC OB dostupné z URL sekce ABC OB. DOUŠEK, I., LENHART, Z. Malá škola orientačního běhu. Praha: Olympia,1991.146 s. 1991. KIRCHNER, J. & HNÍZDIL, J. Orientační hry nejen do přírody. Praha: Grada, 2004. HNÍZDIL, J. & KIRCHNER, J. et al. Orientační sporty. Praha: Grada, 2005. NEUMAN, J. Překážkové dráhy, lezecké stěny a výchova prožitkem. 1. vyd. Praha : Portál, 312 s. ISBN 80-7178-292. LOUKA, O., HNÍZDIL, J. & KIRCHNER, J. Základy lezení na umělé stěne - vybrané kapitoly. Ústí n.L.: UJEP, 2004.

Požadavky

Praktické zápočtové požadavky - absolvování modelového závodu v orientačním běhu, vedení a organizace cyklistické části kurzu, teoretický test.

Garant

Mgr. Jan Hnízdil, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Hnízdil, Ph.D.