Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět V Instruktor horské turistiky (KTV / 0464)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 0464 - V Instruktor horské turistiky, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem kurzu je výuka specifických dovedností, aplikace základní metodiky a didaktiky lezenína umělé stěně včetně teorie. Historie horolezectví, metodicka a didaktika lezení, lezecké a lanové techniky, řešení nouzových situací, slaňování, první pomoc.

Získané způsobilosti

Držitel osvědčení - Instruktor lezení na umělé stěně je oprávněn vést výuku lezení a s ní spojené lanové techniky na umělé stěně.

Literatura

Boštíková, S. Vysokohorská turistika. SCHUBERT, P. Bezpečnost a riziko na skále, sněhu a ledu. I. a II. Plzeň: Kletr, 1997. ISBN 80-850822-27X.PROCHÁZKA, V. ,aj. Horolezectví, 1. přep. vyd. Praha ,Olympia, 1990. SCHRANG, K. Horská turistika. 1997. Louka, O. aj. Základy lezení na umělé stěně. Ústí n.L. LOUKA, O. Základy skalního lezení. Ústí n.L., 2012. Louka, O. aj. Základy turistiky a sportů v přírodě. Louka, O. aj. Základy turistiky a sportů v přírodě. Ústí n.L., 2010.

Požadavky

Praktické předvedení techniky lezení na vybrané cestě, slanění, jištění spolulezce, řešení nouzové situace, 1. pomoc. teoretický test.

Garant

PaedDr. Oto Louka, CSc.

Vyučující

PaedDr. Oto Louka, CSc.