Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět V Instruktor školní cykloturistiky (KTV / 0467)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 0467 - V Instruktor školní cykloturistiky, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické semináře : První pomoc při úrazech na kole.Příprava, plánování trasy, organizace a vedení skupiny při cykloturistice. Nácvik a zdokonalování dovedností při jízdě na kole u dětí a mládeže. Stravování a pitný režim při cykloturistických aktivitách. Praktické semináře : Realizace nácviku a zdokonalování techniky jízdy na kole v různých terénních podmínkách dle zadání. Praktické vedení skupiny při cykloturistické aktivitě. Výběr a organizace her a soutěží na kole. Kontrola kola, základní údržba a opravy

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen plánovat, organizovat a vést cykloturistické aktivity na kole v podmínkách školní tělesné výchovy i v zájmové činnosti dětí, mládeže a dospělých.

Literatura

VALTER, L. Cyklistika. In. J. Kirchner. Aktivity v přírodě v přírodě - vybrané kapitoly. Ústí nad Labem: Ústí nad Labem: Univerzita J. E. Purkyně, Pedagogická Fakulta, 2007, s. 78 -92. ŠAFRÁNEK, J. Kolo pro děti a jejich rodiče. Praha: Portál, 2000. VALTER, L. a kol. Aktivity v přírodě - vybrané kapitoly. Ústí nad Labem: UJEP PF, 2007. str.41-44 , 78- 96. VALTER, L. a kol. Didaktické aspekty osvojování základních dovedností jízdy na kole u dětí předškolního věku. In KRESTA J., PYŠNÁ D. (editor) Vybrané aspekty kinantropologie. Sborník příspěvků z konference pořádané dne 29.dubna 2009 v Ústí nad Labem. Ústí nad Labem :UJEP PF KTV , 2009. str . 106 -111. VALTER, L., BLÁHA, L. Horské kolo na sportovně turistickém kurzu (2). Těl. Vých. Sport Mlád., 1998, č. 4, s. 18-23. VALTER, L. NOSEK, M. Nácvik a zdokonalování jízdy na kole v podmínkách výuky tělesné výchovy na středních školách.In.NOSEK,M. (editor). Vybrané problémy edukace ve školní tělesné výchově. Sborník didakticky zaměřených prací členů KTV PF UJEP. Ústí nad Labem: UJEP PF KTV a UZS, 2007. s. 81 - 92 . VALTER, L. Začlenění jízdy na kole do pohybových aktivit dětí v předškolním věku .Těl Vých.Sport.Mlád., 2010 č.4. s 34 - 38.

Požadavky

Účast na seminářích. Vedení skupiny při cykloturistické aktivitě. Prokázaní technické vyspělosti.Písemný test z teorie.

Garant

PaedDr. Ladislav Valter

Vyučující

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.PaedDr. Ladislav Valter