Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy posilování (KTV / 4045)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 4045 - Základy posilování, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Cíle a motivace v posilování. Základní postupy a principy. Materiální vybavení2. Zásobníky cviků - posilování s vlastní vahou se zaměřením na horní a dolní končetiny, trup a komplexní cvičení3. Zásobníky cviků - posilování s drobnými pomůckami (medicinbaly, expandéry, TRX a další)4. Zásobníky cviků - posilování na strojích a s jednoručkami5. Zásobníky cviků - posilování s nakládacími činkami (kulturistika, vzpírání, silový trojboj)6. Kruhový trénink a metody rozvoje silové vytrvalosti7. Kulturistické metody (opakovací, pyramida, supersérie, trojsérie, gigantická série a další)8. Metody rozvoje maximální a rychlé síly9. Metody rozvoje explozivní síly. Plyometrická metoda, odrazová cvičení.10. Aplikace silového tréninku do jednotlivých sportovních odvětví11. Regenerace, výživa a kompenzační cvičení v silovém tréninku12. Tvorba tréninkových posilovacích programů pro mládež, výkonnostní a vrcholové sportovce13 - 14. ZápočtyInformace k výuce:Studium je rozloženo do bloků. Ke studiu je dosažitelné potřebné množství studijních materiálů a pomůcek. Požadavkyjsou prezentovány v úvodní části blokové výuky. Teoretické zápočtové požadavky stejné, u praktických zápočtovýchpožadavků je zohledněn věk studujících.Samostudium je řízeno vyučujícím, základem je doporučená literatura a zejména pak studijní opora uvedené na adrese: https://moodle.pf.ujep.cz/.Kontakt s vyučujícím je zajištěn přes webové stránky pracoviště nebo kontaktní mailovou adresou uveřejněnou na stránkách pracoviště. Kontakt je možný na: atletikaul@seznam. cz nebo Ladislav.Valter@ujep.cz

Získané způsobilosti

Student je schopen využít získané poznatky k realizaci programů zaměřených na posilování.Dokáže aplikovat posilovací cvičení ve sportovní přípravě pro jiná sportovní odvětví.

Literatura

SCHWARZENEGGER, A., DOBBINS, B. Encyklopedie moderní kulturistiky. Beta-Dobrovský, 2007. JARKOVSKÁ, M., JARKOVSKÁ, H. Posilování - kondiční kruhový trénink. Grada, Praha 2009. JARKOVSKÁ, M., JARKOVSKÁ, H. Posilování s náčiním. Praha: Grada, 2009. JARKOVSKÁ, M., JARKOVSKÁ, H. Posilování s vlastním tělem. Grada, Praha 2005. DOVALIL, J. Sportovní trénink (Lexikon základních pojmů). Praha: UK, 1992. Dovalil, J. Výkon a trénink ve sportu. 2009. Praha: Olympia., 2009. LEHNERT, M., NOVOSAD, J., NEULS, F. Základy sportovního tréninku I. Olomouc: Hanex, 2002.

Požadavky

Didaktický výstup (zásobníky cviků a vybrané metody posilování), seminární práce.

Garant

Mgr. Miroslav Vachuta

Vyučující

Mgr. Miroslav VachutaPaedDr. Ladislav Valter