Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní hry III (KTV / 4047)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 4047 - Sportovní hry III, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:Basketbal1. Organizační záležitosti, seznámení studentů se zápočtovými požadavky, diagnostika dovedností a znalostí .2. ÚHČJ3. ÚHK4. ÚHK5. OHK6. ÚHK7. HSHázená8. ÚHČJ9. ÚHK10. ÚHK11. OHK12. ÚHK13. HS14. Praktické zápočtyVysvětlivky: Ú útočné, O obranné, HČJ herní činnosti jednotlivce, HK herní kombinace, HS herní systémyZpůsob kontroly a výuky:Samostudium je řizeno vyučujícím, základem je doporučená literatura a zejména pak studijní opory uvedené na adrese: https://moodle.pf.ujep.cz/Individuálním samostudiem si studenti osvojují část obsahové náplně předmětu, která je uvedena ve studijním plánu v sylabech na webových stránkách PF UJEP dostupných v systému STAG a která nejsou probírána v kontaktní výuce. Zpětná vazba probíhá kontrolou znalostí během konzultací, prostřednictvím seminárních prací konzultovaných prostřednictvím elektronické pošty (marcel.zak@ujep.cz). Celkové znalosti jsou hodnoceny teoretickým testem, nebo ústním přezkoušením. K zaznamenání studijních výsledků je využíván informační systém STAG.

Získané způsobilosti

Prokazované znalosti a dovednosti:Student je schopen aplikovat herní činnosti jednotlivce a herní systémy v podmínkách utkání. Dále je schopen diagnostikovat stěžejní momenty pohybové činnosti, které přímo ovlivňují a rozhodují o její kvalitě a efektivitě.

Literatura

Velenský, M., & Karger, J. (2001). Basketbal. Praha: Grada. Další zdroje. Další zdroje. Táborský, F. (2000). Házená. Praha: ČSH a AŠSK. Dobrý, L., & Velenský, E. (1980). Košíková - teorie a didaktika. Praha: SPN. Táborský, F. (2004). Sportovní hry I. Praha: Grada. Táborský, F. (2004). Sportovní hry I. Praha: Grada. Táborský, F. (2005). Sportovní hry II. Praha: Grada. Táborský, F. (2005). Sportovní hry II. Praha: Grada. Jančálek, S., Šafaříková, J., & Táborský, F. (1978). Teorie a didaktika házené. Praha: SPN. Psotta, R., & Velenský, M. et al. (2009). Základy didaktiky sportovních her. Praha: Karolinum. Psotta, R., & Velenský, M. et al. (2009). Základy didaktiky sportovních her. Praha: Karolinum. Velenský, M. (1994). Basketbal - praktická cvičení pro školní tělesnou výchovu. Praha: UK. Šafaříková, J., & Táborský, F. (1986). Malá škola házené. Praha: Olympia. Matoušek, J. (1995). Teorie a didaktika házené. Brno: PF MU. Velenský, M. (1992). Základní program aplikace útočné a obranné činnosti. Praha: Svoboda.

Požadavky

Docházka 80 %Basketbal1. Rozhodování utkání 2. Herní výkon v utkání 3. Praktické testy: a) Střelba ve výskoku ze vzdálenosti cca 3 m - odhod míče musí být proveden v "mrtvém" bodě Hodnocení: Technika provedení b) Střelba trestných hodů - 5 x Hodnocení: Minimální úspěšnost 5/3 c) Komplexní cvičení Hodnocení: Technika provedení Házená1. Herní výkon v utkání. 2. Rozhodování utkání. 3. Praktické testy:a) Komplexní test: 2 míče na čáře volného hodu, testovaný stojí v brankovišti, vybíhá, sbírá míč ležící na čáře volného hodu, uvolňuje se, dribluje středem hřiště na půlící čáru, obíhá metu, přihrává do prostoru pravé (levé) spojky, vrací se zpět na čáru brankoviště (došlapuje na ni), vybíhá pro druhý míč, opět se uvolňuje s míčem, dribluje přes celé hřiště a zakončuje střelbou po trojtaktu s dopadem do brankoviště. Hodnocení: technika provedení, čas muži - max. 13,8 s ženy - max. 15,0 s b) Hody na branku ze vzdálenosti 23 m - muži,19 m - ženy. Hodnocení: úspěšnost 5/4 (míč musí dopadnout celým objemem za brankovou čáru)

Garant

PaedDr. Marcel Žák

Vyučující

PaedDr. Marcel Žák