Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie gymnastiky (KTV / 4050)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 4050 - Teorie gymnastiky, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Gymnastické systémy.Vývoj gymnastiky v ČR.Druhy gymnastiky.Struktura pohybové činnosti v gymnastice.Základy techniky pohybových činností.Zvláštnosti motorického učení v gymnastice.Kinematická analýza vybraných cvičení.(akrobacie).Kinematická analýza vybraných cvičení (nářadí).Rozvoj pohybových schopností v gymnastice.Tvorba metodických řad v gymnastice.Plánování, evidence a kontrola tréninkového procesu.Sportovní příprava.Struktura a efektivita tréninkové jednotky.Pravidla a příprava gymnastických závodů.

Získané způsobilosti

Student zná (umí):- zpracovat techniku a metodiku vybraného prvku- vysvětlit problémy uvedené v přípravě na ústní zkoušku

Literatura

Kolektiv autorů. Gymnastika. Praha, 2009. KRIŠTOFIČ, J. aj. Gymnastika. Praha: Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0661-5.Krištofič Jaroslav. Nářaďová gymnastika. Praha, 2008. Horkel,V. a Horkolová,H. Rozvoj koordinačních schopností v gymnastice. In Havel,Z. a Hnízdil,J.Rozvoj a diagnostika koordinačních a pohyblivostních schopností. Banská bystrica, 2010. ISBN 978-80-8083-950-5.Horkel.V, Horklová. H. Silové schopnosti v gymnastice. In Havel,Z.,Hnízdil,J., Rozvoj a diagnostika silových schopností. Ústí nad Labem, 2009. ISBN 978-80-7414-189-8.KUBIČKA,J. aj. Vybrané kapitoly z teorie gymnastiky. Praha UK. 1993. PETR,O., SVATOŇ,V. a kol. Didaktika gymnastiky ve školní TV. Praha, SPN 1983. KRIŠTOFIČ,J. Gymnastická průprava sportovce. Praha: Grada, 2004. PAVLÍK, J. aj. Sportovní gymnastika. Brno: MU, 1999. LIBRA,J. a kol. Teorie a metodika sportovní gymnastiky I. - III. díl. Praha, SPN. 1971.

Požadavky

Aktivní účast na výuce.Zkouška - ústní

Garant

doc. Mgr. Vladimír Horkel, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Vladimír Horkel, CSc.PhDr. Hana Kabešová, Ph.D.