Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Facilitační doved. a skupinová dynamika (KTV / 4170)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 4170 - Facilitační doved. a skupinová dynamika, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata obsahu přednášek a seminářů:1. Úvod do předmětu, základní pojmy2. Pojem facilitace3. Facilitační versus expertní přístup4. Kolbův cyklus učení5. Zásady uvádění programů6. Komunikace, komunikační styly7. Práce s hrou či modelovou situací jako nástrojem rozvoje - facilitace dění ve skupině8. Sociální skupiny - druhy sociálních skupin, role jedinců ve skupině, skupinová dynamika9. Role funkční, role týmová10. Uvádění her a cvičení11. Zadávání pravidel12. Nácvik facilitačních dovedností - facilitace dění ve skupině

Získané způsobilosti

Absolventi tohoto předmětu získají teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti práce se skupinou. Dokáží tyto poznatky využít pro identifikaci rolí ve skupiněDokáží pracovat se skupinou na jejím stmelení a posílení vazeb ve skupině.Dokáží na základě svých poznatků vést další kroky k posílení vlastních komunikačních schopností a komunikace ve skupině.

Literatura

SVATOŠ, V., LEBEDA, P. Outdoor training pro manažery a firemní týmy. Praha: Grada, 2005. NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Praha: Portál, 2007. ČINČERA, J. Práce s hrou: Pro profesionály. Praha: Grada Publishing, 2007. ZAHRÁDKOVÁ, E. Teambuilding - cesta k efektivní spolupráci, Praha: Portál, 2005. FRANC, D., ZOUDKOVÁ, D., MARTIN, A. Učení zážitkem a hrou: Praktická příručka instruktora. Brno: Computer Press, a.s. 2007. HANUŠ, R., CHYTILOVÁ, L. Zážitkově pedagogické učení. Praha: Grada, 2009.

Požadavky

75 % docházky, zápočtový test z probíraného učiva, praktická zkouška

Garant

PaedDr. Vladimír Svatoš

Vyučující

Mgr. Jiří KostínekMgr. David KovaříkMgr. Kateřina MikanováPaedDr. Vladimír SvatošMgr. Jiří KostínekMgr. David KovaříkMgr. Kateřina MikanováPaedDr. Vladimír Svatoš