Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PV Výživa ve sportu a vých. k antidopin. (KTV / 4192)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 4192 - PV Výživa ve sportu a vých. k antidopin., Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy vhodné výživy ve sportu před a během sportovního výkonu.Základy vhodného pitného režimu před a během sportovního výkonu.Základy vhodné výživy ve fázi zotavení.Základy vhodného pitného režimu ve fázi zotavení.Výživa a zdraví sportovce.Vliv suplementů na sportovní výkon a zotavení sportovce.Vliv adaptogenů na sportovní výkon a zotavení sportovce.Sociální aspekty dopingu.Preventivní postupy výchovy k antidopingu realizované WADA.Dopingová kontrola.Práva a povinnosti sportovce.Možnosti využití znalostí o problematice poškození zdraví dopingem ve výchově k antidopingu.Preventivní programy ve výchově k antidopingu.Panelová diskuze, konzultace.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá znalosti o výživě a pitném rezimu ve sportu i nových poznatcích o dopingu, zdravotních rizicích a možnostech antidopingové prevence.

Literatura

Pyšný, L. (2006). Doping. Praha. Nekola, J. (2008). Prevence dopingu ve sportu. Praha. Slepička, P., Pyšný, L., Slepičková, I., & Nekola, J. (2000). Problematika dopingu a možnosti dopingové prevence. Praha: Karolinum. Praha. Clarková, N. (2009). Sportovní výživa. Praha. WADA. (2014). World anti-doping code. Montreal. Benardot, D. (2012). Advanced Sports Nutrition. Windsor. Houlihan, B. M. J., & McNamee, M. J. (2012). Anti doping: governance, research, policy. Abingdon. Pyšný, L. (2002). Fyziologie a patofyziologie dopingu. Praha. Jeukendrup, A. E., & Gleeson, M. (2009). Sport nutrition. Champaign. Hlúbik, P., & Opltová, L. (2004). Vitamíny. Praha. Kunová, V. (2004). Zdravá výživa. Praha.

Požadavky

Účast na výuce 80%, zpracování seminární práce.

Garant

prof. MUDr. Ladislav Pyšný, CSc., MPH

Vyučující

PhDr. Dominika Petrů, PhD.prof. MUDr. Ladislav Pyšný, CSc., MPH