Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bruslení (KTV / 6031)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 6031 - Bruslení, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Jízda vpřed.2. Vyjíždění zatáček.3. Zastavení pluhem a smykem.4. Překládání vpřed.5. Jízda vzad.6. Obraty z jízdy vpřed do jízdy vzad a opačně.7. Obraty z jízdy vpřed do jízdy vzad a opačně procvičování.8. Jízda vzad, zastavení z jízdy vzad.9. Oblouky vpřed ven.10. Překládání vzad.11. Hry a soutěže.12. Korekce chyb, soutěživá cvičení.13. Opakování, procvičování.14. Praktický zápočtový test.Samostudium je řízeno vyučujícím, základem je doporučená literatura a zejména pak studijní opora uvedené na adrese: https://moodle.pf.ujep.cz/

Získané způsobilosti

Student je schopen aplikovat dovednosti základního bruslení včetně metodiky nácviku a diagnostiky v praktické výuce na školách a v dalších výchovně vzdělávacích zařízeních. Je schopen odstraňovat chyby, které ovlivňují kvalitu a efektivitu pohybových činností.

Literatura

Pavliš, P., & Perič, T. (1996). ABC hokejového bruslení. Praha: ČSLH. ŠAFAŘÍK,V., JARIUS,B.,KOSTKA, V., aj. Teorie a metodika bruslení. Praha, SPN 1973. BARTOŃ, B., HAVRÁNKOVÁ,D. Vybrané kapitoly z didaktiky II, / bruslení, krasobruslení,lední hokel,rychlobruslení, ). Praha, SPN 1982. Bartoň, B., & Havránková, D. (1982). Vybrané kapitoly z didaktiky II (bruslení, krasobruslení, lední hokej, rychlobruslení). Praha: SPN. Mílová, J., & Šinkovský, R. (2011). Základní bruslení a bruslařské sporty. Praha:Gaudeamus. Šafařík, V., Kostka, V., Jaurius, V, & Sedláčková, M. (1985). Teorie a metodika bruslení. Praha: FTVS UK. MĚLKOVÁ, H., ROVNÝ,M. Základné korčulovanie. Učební texty. Bratislava, UK FTVŠ 1981.

Požadavky

80 % docházka Praktické požadavky: Komplexní jízda: jízda vpřed, vyjetí oblouku na obou bruslích, obrat z jízdy vpřed do jízdy vzad, jízda vzad, obrat do jízdy vpřed, překládání vpřed, překládání vzad, zastavení z jízdy vzad, zastavení smykem z jízdy vpřed Hodnocení: technika provedení

Garant

PaedDr. Marcel Žák

Vyučující

Mgr. Štefan Balkó, Ph.D.doc. PhDr. Jana Pyšná, Ph.D.PaedDr. Marcel Žák