Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborová didkatika s klinickou praxí (KTV / 6032)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 6032 - Oborová didkatika s klinickou praxí, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek :1. Předmět didaktika TV2. Základní didaktické formy TV.3. Didaktické metody a postupy4. Výuka TV ve škole a rozvržení učiva.5. Příprava na vyučovací jednotku TV.6. Efektivita hodiny TV.7. Didaktické aspekty motorického učení.8. Žák ve výchovně vzdělávacím procesu9. Kompetence učitele TV10. Didaktické příručky, právní předpisy.11 - 13. Klinická praxe14. Písemný testObsah seminářů:1.-2. Vývoj vyučovací jednotky tělesné výchovy.3.-4. Základní didaktické formy školní TV5.-6. Didaktické metody a postupy7. Didaktické aspekty motorického učení.8.- 9. Příprava na klinickou praxi.10 - 13. Klinická praxe14. Písemný testÚvodní část klinické praxe je zaměřena na činnost převážně pozorovací a asistentskou Postupně s poznáním klimatu třídy, žáků a činností učitele ve škole se studenti orientují na realizaci vlastních didaktických výstupů.Součástí praxe jsou i administrativní práce učitele.

Získané způsobilosti

Základní orientace v didaktice TV,písemná příprava na určenou vyučovací jednotku,seznámení se s vyučovacím procesem v reálném školním prostředí,schopnost přípravy a realizace hodiny školní TV.Student zná (umí):- vysvětlit vyučovací a výchovné metody- zpracovat přípravu na vyučovací jednotku - pod dohledem vést vyučovací jednotku- ŠVP a tématické plány učitele TV

Literatura

RYCHTECKÝ, A., FIALOVÁ, L. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha,UK. 1995. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělání. Praha: Portál, 1998. TUPÝ, J. aj. Tělesná a sportovní výchova pro 5 - 8.r. ZŠ. Praha: SPN, 1990. ISBN 80-04-24229-4.Horkel, V. (2012). Teorie a aplikace tvorby školních vzdělávacích programů v tělesné výchově. Ústí nad Labem. Vzdělávací programy pro II. stupen ZŠ. FIALOVÁ, L. Školní tělesná výchova. Praha, 2010. ISBN 978-80-246-1854-8.HORKEL, V. Transformace školní tělesné výchovy. Ústí nad Labem: UJEP, 2001. KOSTKOVÁ, J. aj. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha: SPN 1998. KYRJACOU,CH. Klíčové dovednosti učitele. Praha: Portál.1998. PASCH, M. aj. Od vzdělávacích programů k vyučovací hodině. Praha: Portál, 1996.

Požadavky

Písemné přípravy a prezentace na semináři na předem určená témata Hodnocení didaktického výstupu.Didaktický výstup v reálném školním prostředí:Písemný test.

Garant

doc. Mgr. Vladimír Horkel, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Vladimír Horkel, CSc.doc. Mgr. Vladimír Horkel, CSc.