Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika TV II (KTV / 6073)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 6073 - Didaktika TV II, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Profesní kompetence a pedagogické dovednosti2. Sebereflexe a sebezdokonalování učitele TV.3. Rozvoj osobnosti žáka prostředky školní TV.4. Autorita učitele a kázeň žáků5. Hodnocení v předmětu TV.6. Facilitace pohybové činnosti v hodinách TV.7. Kreativně orientované vyučování,diferenciace ve školní TVObsah seminářů:1. Pedagogická komunikace a podmínky její účinnosti.2. Vytváření předpokladů pro úspěšnou činnost učitele TV3. Problémový žák v hodinách školní TV5. Kázeň jako předpoklad úspěšné činnosti ve školní TV.6. Autorita učitele v hodinách školní TV7. Formování zájmu žáků o pohybové aktivity8. Sebereflexe a sebezdokonalování učitele TV.9. Hodnocení a klasifikace žáků.12.Rozvoj osobnosti žáka prostředky školní TV.

Získané způsobilosti

Obsahem předmětu je hodnocení vyučovacích jednotek školní tělesné výchovy a diskuse k průběžné pedagogické praxi. Studenti se seznamují s využitím didaktických stylů, forem a metod výuky v přirozeném pedagogickém prostředí základní školy.Teoretické poznatky jsou cíleně vedeny k řešení nejaktuálnějších problémů školní tělesné výchovy.Student zná (umí):- způsob a tvorbu ŠVP- zpracovat klíčové kompetence do tématických plánů- vytvořit projekty s ostatními předměty- vysvětlit problémy uvedené v přípravě na ústní zkoušku

Literatura

RYCHTECKÝ, A. - FIALOVÁ, L. Didaktika školní tělesné výchovy. Praha, UK 1995. SVOBODA, B. Stručná pedagogika sportu. Praha: UK, 1996. TUPÝ, J.- SÝKORA, B.- FRÖMEL, K.- FRANO, J. Tělesná a sportovní výchova.Praha, SPN 1990. Horkel, V. (2012). Teorie a aplikace tvorby školních vzdělávacích programů v tělesné výchově. Ústí nad Labem. Odborné časopisy. Učební osnovy a metodické příručky. SÝKORA, F. a KOSTKOVÁ, J. Didaktika tělesné výchovy. Praha: SPN, 1989. TUPÝ, J., SÝKORA, B., FRÖMEL, K., FRANO, J. Tělesná a sportovní výchova. Praha, SPN, 1999. 1990. TUPÝ, J. aj. Tělesná a sportovní výchova pro 5 - 8.r. ZŠ. Praha: SPN, 1990. ISBN 80-04-24229-4.

Požadavky

Písemné přípravy a prezentace příspěvků na předem určené semináře. Zpracování vzorových didaktických materiálů.Písemný testZkouška - ústní

Garant

doc. Mgr. Vladimír Horkel, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Vladimír Horkel, CSc.doc. Mgr. Vladimír Horkel, CSc.