Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie TV a sportu (KTV / 6104)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 6104 - Psychologie TV a sportu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Výklad vztahů mezi psychikou a sportem, mezi pohybem a kvalitou života, mezi úspěšností a sebepojetím.Téma přednášek:1.Předmět a historie psychologie sportu.2.Psychologická analýza pohybových cvičení, sportů a her.3.Kognitivní funkce ve sportu.4.Motorické učení.5.Emoce, motivace a vůle ve sportu.6.Mentální hygienické aspekty sportovní činnosti.7.Sport a osobnost.8.Sociální psychologie sportu.9.Výběr sportovních talentů. Práce s talenty.10.Osobnost sportovce. Diagnostika osobnosti. Osobnost učitele TV11.Psychologická příprava sportovce.12.Regulace aktuálních psychických stavů při sportovní činnosti.13.Charakteristické zvláštnosti závodního sportu.

Literatura

HOŠEK, V. Psychologie odolnosti. Praha: UK, 1999. HÁTLOVÁ,B.,HOŠEK,V., SLEPIČKA,P. Psychologie sportu. Praha, Karolinum, 2006. ISBN 80-246-1290-9.MACÁK, I., HOŠEK, V. Psychologie tělesné výchovy a sportu. Praha: SPN, 1989. KIRCHNER,J.,HNÍZDIL,J.,LOUKA,O. Pedagogicko-psychologické aspekty prožitku a zážitku. Ústí n. L., KTV PF UJEP 2005. HOŠEK,V.,JANSA,P. Psychosociální funkce pohybových aktivit v životním stylu člověka. Praha: Sborník UK FTVS, 2000.

Požadavky

Studenti budou prověřeni zápočtovým testem a ústní zkouškou.