Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná atletika (KTV / 6173)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 6173 - Aplikovaná atletika, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické semináře:Rozvoj vybraných pohybových schopností a kondiční atletická cvičení - praktické ukázky (video, CD projekce).Praktické semináře :Metodika nácviku vybraných atletických disciplin.(3)Rozvoj rychlostních schopností (obecné a speciální tréninkové prostředky, metody rozvoje). (1)Rozvoj obratnostních a koordinačních schopností (obecné a speciální tréninkové prostředky,metody rozvoje).(2)Rozvoj silových schopností (obecné a speciální tréninkové prostředky, metody rozvoje). (2)Rozvoj vytrvalostních schopností (obecné a speciální tréninkové prostředky, metody rozvoje). (1)Kondiční atletická cvičení v různém prostředí se zaměřením na vybraný sport. (2)

Získané způsobilosti

Student je schopen sestavit a vést tréninkové jednotky se zaměření na rozvoj vybraných pohybových schopností, ve kterých se uplatňují speciální atletická cvičení a využívají vhodné metody.

Literatura

SEDLÁČEK, K a kol. Kondičná atletická príprava. Bratislava: UK. 2003. KUCHEN, K. Teorie a didaktika atletily. Bratislava: SPN, 1987. KABELÍKOVÁ, K. & VÁVROVÁ, M. Cvičení k obnovení a udržení svalové rovnováhy. (průprava ke správnému držení těla). Praha: Grada, 1997. ISBN 80-7169-384-7.VACULA, J. a kol. Trénink atletických disciplín. Praha: SPN, 1983. KORBEL, V. Všeobecná kondiční příprava. Praha. Casri, 2002. DOVALIL, J.. Kondiční příprava. In, DOVALIL,J. a kol. Výkon a trénink ve sportu. Praha : Olympia. 2002, s 107- 163. HAVEL,Z., HNÍZDIL,J., aj. Rozvoj a diagnostika koordinačních a pohyblivostních schopností. 1. vyd. Ústí nad Labem: PF UJEP,2010. s. 65 -77. HAVEL,Z.,HNÍZDIL,J., a kol. Rozvoj a diagnostika rychlostních schopností. 1 vyd. Ústí nad Labem: PF UJEP,2010. s. 63 -88. HAVEL,Z., HNÍZDIL,J., aj. Rozvoj a diagnostika silových schopností. 1.vyd. Ústí nad Labem: PF UJEP, 2009. s.48 - 70. HNÍZDIL,J., HAVEL,Z., aj. Rozvoj a diagnostika vytrvalostních schopností.1.vyd. Ústí nad Labem: PF UJEP,2012. s .130-137.

Požadavky

Odevzdání seminární práce s aplikací kondiční přípravy ve zvoleném sportu, atletické disciplině, nebo jiných formách atletiky. Metodický výstup zaměřený na rozvoj pohybových schopností dle zadání.

Garant

PaedDr. Ladislav Valter

Vyučující

Mgr. Martin Nosek, Ph.D.PaedDr. Ladislav Valter