Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Volejbal (KTV / 6213)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 6213 - Volejbal, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretický úvod - pravidla, principy, specifika volejbalového rozcvičení, kompenzační cvičení.2. Základní postavení hráčů. Pády a pohyb ve hře.3. Herní cvičení zaměřená na kontakt s míčem.4. Průpravná cvičení na vrchní odbití a aplikace ve hře.5. Průpravná cvičení na dolní odbití a aplikace ve hře.6. Podání. Pozice hráčů.7. Hra, uplatňování pravidel, rozhodčích.8. Smeč. Cvičení a hra.9. Blokování. Cvičení a hra.10.Hráčské pozice v útoku a obrany.11.Vybrané herní kombinace.12.Vybrané herní kombinace.13.Turnaj, rozhodování utkání.14.Praktické zápočty.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student kompetentní k vedení cvičebních jednotek ve volejbalu. Dále bude schopen se prakticky podílet na pořádání volejbalových turnajů.

Literatura

Platná pravidla volejbalu. SOBOTKA, V. Teorie a dIdaktika odbíjené. Brno: PF MU, 1995. BUCHTEL, J. et al. Teorie a didaktika volejbalu. Praha: Karolinum, 2005. CÍSAŘ, V. Volejbal. Praha: Grada, 2005. HANÍK, Z., VLACH, J. a kol. Volejbal 2. Praha, 2008. ISBN 978-80-7376-078-6.Dokumenty ČVS. ZACHOVÁ, B., a kol. Drobné pohybové hry, soutěže,úpoly. Skriptum. Praha: UK. 1980. KAPLAN, O., BUCHTEL, J. Odbíjená- teorie a didaktika. Praha: SPN, 1987. HANÍK, Z. a kol. Volejbal - viděno třemi. Praha, 2008. ISBN 978-80-247-2744-8.LEBEDA, L., VLACH, J. Základy teorie a didaktiky basketbalu a volejbalu učební texty. 1.vyd. Ústí n.L.: UJEP Základy teorie a didaktiky basketbalu a volejbalu. Ústí n. L., PF UJEP 1992.

Požadavky

- 80% docházka- herní výkon v utkání- rozhodování utkání- přezkoušení z pravidel volejbalu- 3 praktické testy: a) vrchní a spodní odbití (ve dvojicích)- hodnocení: technika provedení b) opakované vrchní podání do určených sektorů - hodnocení: technika provedení a přesnost provedení c) komplexní cvičení - vrchní podání, přeběh do pole soupeře, po 1 dopadu míče odbití míče spodním odbitím, následně vrchním odbitím, následně drajv do pole soupeře - hodnocení: technika provedení

Garant

PaedDr. Marcel Žák

Vyučující

Mgr. Jakub Doboš