Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVKVýživa a doping ve sportu (KTV / 6262)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 6262 - PVKVýživa a doping ve sportu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy vhodné výživy ve sportu před a během sportovního výkonu.Základy vhodného pitného režimu před a během sportovního výkonu.Základy vhodné výživy ve fázi zotavení.Základy vhodného pitného režimu ve fázi zotavení.Výživa a zdraví sportovce.Vliv suplementů na sportovní výkon a zotavení sportovce.Vliv adaptogenů na sportovní výkon a zotavení sportovce.Sociální aspekty dopingu.Preventivní postupy výchovy k antidopingu realizované WADA.Dopingová kontrola.Práva a povinnosti sportovce.Možnosti využití znalostí o problematice poškození zdraví dopingem ve výchově k antidopingu.Preventivní programy ve výchově k antidopingu.Panelová diskuze, konzultace.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu získá znalosti o výživě a pitném rezimu ve sportu i nových poznatcích o dopingu, zdravotních rizicích a možnostech antidopingové prevence.

Literatura

Pyšný, L. (2006). Doping. Praha. PYŠNÝ, L. Doping. Praha, 2006. ISBN 80-247-1702-6.PYŠNÝ, L. Doping. Praha: Grada Publishing, 2006, 93 s. ISBN 80-247-1702-6. PYŠNÝ, L. Fyziologie a patofyziologie dopingu. Karolinum, Praha, 2002, 115 s. ISBN 80-246-0529-5. Nekola, J. (2008). Prevence dopingu ve sportu. Praha. Slepička, P., Pyšný, L., Slepičková, I., & Nekola, J. (2000). Problematika dopingu a možnosti dopingové prevence. Praha: Karolinum. Praha. JEUKENDRUP, A., GLEESON, M. Sport nutrition. Champaign: Human Kinetics, 2004, 402 s. ISBN 0-7360-3404-8. CLARK, N. Sportovní výživa. Praha : Grada, 2009. ISBN 978-247-2783-7 .Clarková, N. (2009). Sportovní výživa. Praha. KUNOVÁ, V. Zdravá výživa. Praha: Grada, 2004, 136 s. ISBN 80-247-0736-5. WADA. (2014). World anti-doping code. Montreal. WADA. World anti-doping code. Montreal: WADA, 2003, 45 p. Benardot, D. (2012). Advanced Sports Nutrition. Windsor. Houlihan, B. M. J., & McNamee, M. J. (2012). Anti doping: governance, research, policy. Abingdon. PYŠNÝ, L. Doping, zdraví, výkon. 1 vyd. Karolinum, Praha, 1999, 104 s. ISBN 80-7184-813-1. Pyšný, L. (2002). Fyziologie a patofyziologie dopingu. Praha. PYŠNÝ, L. Fyziologie a patofyziologie dopingu. Praha : Karolinum, 2002. ISBN 80-246-0529-5.DOUBRAVOVÁ, J. Kalorie a tuky. Praha : Ikar, 2000, s. 79. ISBN 80-7202-599-6. SLEPIČKA, P., PYŠNÝ, L. SLEPIČKOVÁ, I., NEKOLA, J. Problematika dopingu a možnosti antidopingové prevence. 1 vyd. Praha : Karolinum, 2000, 82 s. ISBN 80-246-0205-9. Jeukendrup, A. E., & Gleeson, M. (2009). Sport nutrition. Champaign. Hlúbik, P., & Opltová, L. (2004). Vitamíny. Praha. HLÚBIK, P., OPLTOVÁ, L. Vitamíny. Praha: Grada Publishing, 2004, 232 s. ISBN 80-247-0373-4. Kunová, V. (2004). Zdravá výživa. Praha.

Požadavky

Účast na výuce 80%, zpracování seminární práce.

Garant

prof. MUDr. Ladislav Pyšný, CSc., MPH

Vyučující

prof. MUDr. Ladislav Pyšný, CSc., MPH