Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia aktivit v přírodě (KTV / 6345)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 6345 - Úvod do studia aktivit v přírodě, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V praktické části kurzu je cílem, aby se studenti navzájem seznámili a mohlo tak vzniknout příznivé sociální klima pro jejich vzájemnou spolupráci a pro spolupráci s učitelským a lektorským kolektivem. K tomuto účelu budou využity výzvové aktivity z oblasti her a cvičení v přírodě, lanových překážek, dramatizace zážitků, orientačních her atp.Celý kurz bude dramaturgicky sestaven tak, aby byla zajištěna co možná největší efektivnost veškerých činností, které by měly vést ke stmelení kolektivu.

Získané způsobilosti

Po absolvování úvodního kurzu získá student základní přehled o struktuře, organizaci studia a procesech, které jsou v akademickém sektoru. V průběhu úvodního kurzu je předpoklad, že dojde u studentů k týmové kohezi k zvýšení efektivity celého studia.

Literatura

NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Praha: Portál, 1998. ISBN 80-7178-218-1.ZAPLETAL, V. Hry v přírodě. Praha: Olympia, 1987. KIRCHNER, J., HNÍZDIL, J. & LOUKA, O. Kondiční hry a cvičení v přírodě. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0995-3.NEUMAN, J. Překážkové dráhy, lezecké stěny a výchova prožitkem. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-292-1.NEUMAN, J. Turistika a sporty v přírodě. Praha: Portál, 2000.

Požadavky

Absolvování kurzu v plném rozsahu.

Garant

Mgr. Jan Hnízdil, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Hnízdil, Ph.D.PaedDr. Oto Louka, CSc.PhDr. Martin Škopek, Ph.D.