Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Volejbal (KTV / S285)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / S285 - Volejbal, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Teoretické seznámení se s hrou - pravidla, zásady a specifikace volejbalového rozcvičení, kompenzační cvičení.2. Nácvik základního postavení hráče - střeh. Pády a pohyb ve hře.3. Herní cvičení zaměřená na kontakt s míčem.3. Nácvik HČJ - odbití obouruč vrchem. Herní cvičení a aplikace ve hře.4. Nácvik HČJ - odbití obouruč spodem. Herní cvičení a aplikace ve hře.5. Nácvik útočné HČJ - podání. Základní postavení hráčů ve hře a jejich zaměření.6. Hra, aplikace pravidel, řízení hry.7. Nácvik obrané HČJ - blok. Herní cvičení a hra.8. Nácvik útočné HČJ - smeč. Herní cvičení a hra. 10.Nácvik postavení hráčů v útočné a obrané fázi hry.11.Procvičování osvojených dovedností ve hře.12.Procvičování osvojených dovedností ve hře.13.Příprava a účast na volejbalovém turnaji.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student kompetentní k vedení volejbalového rozcvičení a rovněž bude ovládat základní herní činnosti jednotlivce. Dále bude schopen se prakticky podílet na pořádání volejbalových turnajů a k tomuto úkolu bude rovněž vybaven i teoretickými vědomostmi.

Literatura

KAPLAN,O. Volejbal. 1. vyd. Praha: Grada, 1999. 104 s. HANÍK, Z., VLACH, J. a kol. Volejbal 2. 1.vyd. Praha: Olympia, 2008. 347 s. LEBEDA, L. & VLACH, J. Základy teorie a didaktiky basketbalu a volejbalu. Ústí n.L.: PF UJEP, 1992. EJEM, M. Volejbal. 1. vyd. Praha: Olympia, 1988. 167 s. BUCHTEL, J., EJEM, M. Odbíjená. 1. vyd. Praha: Olympia, 1975. 292 s. pravidla volejbalu. CÍSAŘ, V. Volejbal. Praha: Grada, 2005.

Požadavky

80% aktivní účast na seminářích, osvojení základních naučených dovedností hodnocených ve hře. Vedení rozcvičení.

Garant

Mgr. Jakub Doboš

Vyučující

Mgr. David CihlářMgr. Jakub Doboš