Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět MZČ I Kresba a malba - PVČ KS (KV1 / 0297)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KV1 / 0297 - MZČ I Kresba a malba - PVČ KS, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem kurzu je uvedení do zážitku vlastní výtvarné tvorby prostřednictvím tematizace tradičních i nových výtvarných médií. Obsah kurzu tvoří témata o podstatě a smyslu kresby, seznámení s kreslícími materiály, metodami, technikami a přiblížení jejich výtvarného využití a výrazových možností. Získat znalosti o teorii malby, malířských žánrech a technikách v historii a v současnosti.

Získané způsobilosti

Základní orientace v daném oboru, schopnost vypracovat koncepci projektu v oblasti zvoleného výtvarného média. Specifikace námětu a jeho výtvarné řešení, chápání a prověřování kulturně historických a společenských kontextů.

Literatura

Roeselová, V. Techniky ve výtvarné výchově. Sarah, Praha. 1996. Cikánová, K. Kreslete si s námi. Aventinum Praha, 1992. Cikánová, K. Malujte si s námi. Aventinum Praha. 1993.

Požadavky

Výtvarný koncept projektu, autorský výtvarný cyklus.

Garant

doc. Mgr. Vladimír Šavel