Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarné koncepty a postupy I (KV1 / 6098)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KV1 / 6098 - Výtvarné koncepty a postupy I, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem je postupně chápat sepětí myšlenkového pozadí (konceptu) a vizuality s výtvarným postupem, technikou a zvoleným materiálem. Kontextem tohoto zkoumání je vývoj umění za posledních 200 let. Student si tyto možnosti vizuálních oborů musí sám ujasnit (přednášky), ale především tvořivě vyzkoušet. V intencích Rámcově vzdělávacího programu své myšlenky a zvolené problematiky aplikuje.

Získané způsobilosti

Student získá základní informace o médiu a současně schopnost vytvořit jednoduchý výtvarný koncept.

Literatura

Roeselová, V. Námět ve výtvarné výchově. Sarah, Praha. 1995. Roeselová, V. Techniky ve výtvarné výchově. Sarah, Praha. 1997. Roeselová, V. Řady a projekty ve výtvarné výchově. Sarah, Praha. 1998.

Požadavky

Výtvarný koncept projektu, autorský výtvarný cyklus.Nastudování elearningové opory a splnění zadaných úkolů této opory. Odkaz na elearningovou oporu:https://moodle.pf.ujep.cz/course/category.php?id=12

Garant

doc. Mgr. Vladimír Šavel

Vyučující

PhDr. Radka Růžičková, Ph.D.doc. Mgr. Vladimír Šaveldoc. Mgr. Vladimír Šavel