Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarné vyjadřování plošné I (KV1 / 6100)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KV1 / 6100 - Výtvarné vyjadřování plošné I, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kresba a grafikaPodstata a smysl kresby, seznámení s kreslířskými materiály, metodami, technikami a přiblížení jejich výtvarného využití a výrazových možností. Kresba lineární, objemová a strukturální. Základy kompozičního řešení, objevování vyjadřovacích schopností v kresbě, výuka na ZŠ. Kresba jako způsob komunikace. Úvod do grafiky, druhy tisku, grafické techniky, jejich výrazové možnosti a využití v praxi na ZŠ.

Získané způsobilosti

Základní orientace v daném oboru, schopnost vypracovat koncepci projektu v oblasti zvoleného výtvarného média. Specifikace námětu a jeho výtvarné řešení, chápání a prověřování kulturně historických a společenských kontextů.

Literatura

Cikánová, K. Kreslete si s námi. Aventinum Praha, 1992. Cikánová, K. Malujte si s námi. Aventinum Praha, 1993. 1995. Roeselová, V. Techniky ve výtvarné výchově. Sarah, Praha. 1996.

Požadavky

Výtvarný koncept projektu, autorský výtvarný cyklus.

Garant

doc. Mgr. Vladimír Šavel